Spor Toto Süper Lig'de şampiyon Beşiktaş sonunda kupasına kavuştu. Son karşılaşmada seyircisi önünde Vodafone Park'ta Osmanlıspor'u 4-0 deviren kara kartal mücadele sonunda kupasını taraftarı önünde kaldırdı.

Süper Lig'de 2016-2017 sezonunda şampiyon Beşiktaş oldu. Geçen hafta deplasmanda Gaziantepspor'u 4-0 deviren siyah beyazlılar bu hafta aynı tarifeyi sahasında Osmanlıspor'u devirerek yaptı. Maç sonunda kupasını TFF yetkililerinin elinden alan siyah beyazlı futbolcular taraftarlar ile birlikte büyük bir sevinç yaşadılar.

Beşiktaş'ı son karşılaşmada Osmanlıspor karşısında galibiyete götüren golleri Cenk Tosun (2), Dusko Tosic ve Vincent Aboubakar kaydetti. Beşiktaş aldığı bu galibiyet ile sezonu 77 puanla zirvede tamamlarken Osmanlıspor ise geçen sezonun gerisinde kaldı ve 38 puanla 13. oldu.

Şampiyon Beşiktaş

15 ŞAMPİYONLUK VE 3. YILDIZ

Vodafone Park'ta maç önünde başlayan şovlarda herhangi bir sanatçı sahne almadı. 15. kez mutlu sona ulaşan siyah beyazlılar böylece 3. yıldızı takmaya da hak kazandı. Şampiyonluk kupası ayrıca buggy/olips aracı eşliğinde Vodafone Park'a getirildi.

Platforma teknik direktör Şenol Güneş'in ardından gelen Başkan Fikret Orman'a siyah beyazlı taraftarlar yoğun ilgi ve tezahüratlarla karşılık verdi. Beşiktaşlı futbolculardan bazıları ise eşleri ve çocukları ile bu mutlu anı saha içerisinde yaşadılar.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören Türkiye'de olmadığından dolayı şampiyon Beşiktaş kupasını Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalı'nın ellerinden aldılar.