2017 LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonuçları için gözler ÖSYM'ye çevrildi. 1 milyondan fazla öğrencinin giriş yaptığı 2017 LYS sınavlarının sona ermesinden önce ÖSYM kesin tarih açıklamasında bulundu.

2017 YGS sınavından 180 ve üzeri alan öğrencilerin katıldığı LYS sınavından maraton devam ediyor. ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamasında ise 2017 LYS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı net bir dille ifade edildi. Peki 2017 LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 LYS SINAV SONUÇLARI

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda 2017 LYS sınav sonuçlarının 11 Temmuz Salı günü açıklanacağı belirtildi. LYS sınavına ise bu dönemde yaklaşık olarak 1 milyon 100 bin kadar öğrencinin girmesi bekleniyor.

ÖSYM'nin son duyurusuna göre ise LYS sınav sonuçlarının adayların adreslerine gönderilmeyeceği belirtildi. Adaylar sınav sonuçlarını kendilerine verilen T.C. Kimlik ve Aday Şifreleri ile birlikte ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan (https://sonuc.osym.gov.tr) adresine giriş yaparak öğrenebilecekler. Bu adres dışında başka bir yerden LYS sınav sonuçlarının açıklanmayacağı da ifade edildi.

Bu arada ÖSYM'den yapılan diğer açıklamada ise adayların 15 dakika kuralına uymaları istendi. ÖSYM yaptığı duyuruda saat 09.45'ten sonra gelen adayların sınav salonlarına alınmayacakları son bir kez daha belirtildi.