Künye   |  Bize Ulaşın   |  Reklam   |  Giriş Sayfam Yap   |  Sık Kullanılanlara Ekle   |  RSS   |  Üyelik
» FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! SİNAN AYGÜN TUTUKLANDI!   » Nazilli'de silahlı kavga: 1 ölü 5 yaralı   » FLAŞ! SİNAN AYGÜN'E TUTUKLAMA TALEBİ!   » Org. Eruygur hastaneye kaldırıldı!   » Askeri minibüs devrildi: 11 kişi yaralandı   » 13 yaşındaki yeğenini hamile bıraktı   » İstanbul Adliyesi önünde korkutan paket   » FLAŞ! ERGENEKON İDDİANAMESİ ERTELENDİ!   » Çılgın aşık pompalıyla dehşet saçtı!   » SUÇU HÜKÜMETE KÜFRETMEK!   
ANA SAYFA
VİDEO HABER
MANŞET
ÖNE ÇIKANLAR
GÜNCEL
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
YAŞAM
KADIN
SAĞLIK
ASTROLOJİ
MAGAZİN
KÜLTÜR SANAT
EĞİTİM
TEKNOLOJİ
OTOMOTİV
EMLAK
ENTERESAN ŞEYLER
STRATEJİ
SPOR
FUTBOL
BASKETBOL
FOTO GALERİ
ÜYE GİRİŞİ
İÇERİK ORTAKLIĞI
E-DEVLET
TC Kimlik numarası
Vergi kimlik numarası
Ne zaman emekli olabilirim
Ceza puanı sorgulama
Fatura sorgulama
Pasaport işlemleri sorgulama
İETT otobüs hareket saatleri
Şans oyunları sonuçları
Telefon rehberi
Sigortalı hizmet dökümü
Bir Da Vinci sırrı daha çözüldü
BüyütKüçült
Yazdır E-posta
Ünlü ressam Leonardo da Vinci'nin hayatıyla ilgili bir sır perdesi daha aralanıyor.
Bir Da Vinci sırrı daha çözüldü

Rönesans döneminin ünlü sanatçılarından  Leonardo da Vinci'nin Arap kökenli olduğuna dair iddialar, bir İtalyan  araştırmacının yeni bulgularıyla güçlendi.

Da Vinci'nin annesinin Caterina adındaki bir köle olduğunu ve muhtemelen Doğu Avrupa'dan veya Orta Doğu'dan getirildiğini iddia eden araştırma,  babasının 30 yıllık birikimini deşifre eden Francesco Cianchi tarafından  yayımlandı.

Araştırmaya göre, da Vinci doğduğunda, Caterina adındaki annesi ile Ser  Piero adındaki babası evli değildi. Floransa'da noterlik yapan Ser  Piero'nun hayatındaki tek kadın Caterina, varlıklı arkadaşı Vanni di  Niccolo di Ser Vann'ın evindeki bir köleydi.

Bankerlik yapan Ser Vann, ölmeden önce Caterina'yı karısına bıraktı,  ancak evi vasiyetini uygulayan arkadaşı Ser Piero'ya verildi.

Ser Piero, bankerin dul eşinin evde kalmasına, Caterina'ya özgürlüğünü  vermesi şartıyla izin verdi. Caterina'ya bu tarihten sonra bir daha  Floransa kayıtlarında rastlanmıyor. 15 Nisan 1452'de da Vinci doğuyor ve  annesi birkaç ay sonra evleniyor.

Araştırma, Rönesans dönemi İtalyasında köleliğe dair bilgiler de veriyor. Vinci'deki Museo Ideale'nin kurucusu Alessandro Vezzosi, İtalya'nın önde  gelen ailelerinin Doğu Avrupa'dan ve Orta Doğu'dan genç kadın satın  aldıklarının bilindiğini, bu kadınların daha sonra vaftiz edildiğini ve  genelde Maria, Marta ve Caterina adlarının verildiğini söyledi.

Da Vinci'nin parmak izinden yola çıkılarak geçen yıl yapılan bir araştırma, ünlü sanatçının Arap kökenli olabileceğini ortaya koymuştu.

 

 

 
 


Yorumlar add comment

Değerli Ziyaretçilerimiz,
Küfür, hakaret içeren ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar kesinlikle onaylanmayacaktır.

ADnet Reklamları Siz de reklam verin

Yorum Yazın
 
< Önceki    ||    Sonraki >
 
 
Ehliyete başvurdu, hapiste olduğunu öğrendi
Muğla'nın Marmaris ilçesinde ehliyetini almak için emniyete başvuran, yerel gazetede görevli matbaa ustasının kayıtlara göre 2 yıldır hapiste olduğu ortaya çıktı.
Türbe bahçesinde afyon yetiştirdiler
Dünyanın en büyük mezarı bir restoran
İneğe tecavüz ederken basıldı !
Deli imam cemaati çok eğlendirdi
Sırtında penisiyle doğdu