Künye   |  Bize Ulaşın   |  Reklam   |  Giriş Sayfam Yap  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  RSS   |  Üyelik
» Alex hastaneye kaldırıldı...   » Aragones: "Galibiyete yakındık"   » "Aziz Yıldırım istifa" sesleri!   » Trafik canavarı bayram dinlemedi!   » DSP'DE SARIGÜL SESLERİ!   » SAHTE IPHONE'A TÜRKÇE MENÜ!   » CHP'nin İstanbul umudu Kılıçdaroğlu   » Iraklı doktorlara silah ruhsatı   » Yattara kapı dışarı   » Karaman kendini yalanladı!   
ANA SAYFA
VİDEO HABER
MANŞET
ÖNE ÇIKANLAR
GÜNCEL
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
YAŞAM
KADIN
SAĞLIK
ASTROLOJİ
MAGAZİN
KÜLTÜR SANAT
EĞİTİM
TEKNOLOJİ
OTOMOTİV
EMLAK
ENTERESAN ŞEYLER
STRATEJİ
SPOR
FUTBOL
BASKETBOL
FOTO GALERİ
ÜYE GİRİŞİ
İÇERİK ORTAKLIĞI
E-DEVLET
TC Kimlik numarası
Vergi kimlik numarası
Ne zaman emekli olabilirim
Ceza puanı sorgulama
Fatura sorgulama
Pasaport işlemleri sorgulama
İETT otobüs hareket saatleri
Şans oyunları sonuçları
Telefon rehberi
Sigortalı hizmet dökümü
Çorlu Deresi siyah akıyor, zehir saçıyor
BüyütKüçült
Yazdır E-posta
Çorlu Deresi, çevresinde kurulu fabrikaların bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle zehir yuvasına döndü.


Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinden geçen ve Ergene Nehri'ne boşalan Çorlu Deresi, çevresinde kurulu fabrikaların bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle zehir yuvasına döndü. Simsiyah akan ve çevresinde hiçbir uyarı bulunmayan derenin kenarında çocuklar oyun oynuyor.

Çorlu'ya bağlı 70 bin kişinin yaşadığı Sağlık Mahallesi'nden geçen Çorlu Deresi'nin içler acısı hali görenleri şaşkına çeviriyor. Çerkezköy ve Çorlu'daki fabrikaların bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle zehir yuvasına dönen derede hiçbir canlı yaşamıyor. Derenin suyunu içen veya temas eden hayvanlar ise telef oluyor. Simsiyah akan ve etrafına ağır kokular yayan dereden halk da rahatsız.

Vatandaşlar, derenin yaydığı ağır koku nedeniyle evlerinin camlarını açamıyor. Çocuklar ise tehlike saçan derenin kenarında oyun oynamayı sürdürüyor.

Belediyeye defalarca müracatta bulunduklarını belirten vatandaşlar, "Hiçbir gelişme olmadı. Her geçen gün dere daha da kirlendi. Hatta geceleri çöp kamyonları hayvan leşlerini ve çöpleri dereye bırakıyor. Bir an önce bir önlem alınmalı" dedi.

Evlerinin önünden geçen dereden dolayı arkadaşları ile birlikte top oynayamadıklarını belirten 13 yaşındaki Ramazan Zoravali, "Ailemiz dere kenarında top oynamamızı istemiyor. Ancak başka yer de yok. Biz de mecbur burada oynuyoruz. Bazen topumuz dereye düşüyor. Ancak dere kirli olduğu için alamıyoruz" dedi.

"Akşamları bu dere yüzünden çevreye yayılan koku yüzünden evde duramıyoruz" diyen Zoravali, "Büyüklerimiz yıllar öncesinde bu dereden su içip, balık tuttuklarını söylüyorlar. Ancak biz şimdi derenin kenarına bile inemiyoruz" diye konuştu. 
 


Yorumlar add comment

Değerli Ziyaretçilerimiz,
Küfür, hakaret içeren yorumlar kesinlikle onaylanmayacaktır.

ADnet Reklamları Siz de reklam verin

Mehmet Eyüp TÜFEKÇİ yazdı:

  Trakya'nın Hali
Aslan sosyaldemokrat geçinen memleketin sahibi yok anlaşılan.Ne ekersen elinle o gelir seninle(suçu atacak birini bulamadınız mı? Belki Ankara'dakiler yapıyordur araştırın...)

Yorum Yazın
 
< Önceki    ||    Sonraki >
 
 
Yaşlı kahinin son kehaneti!
Sovyetler'in çöküşünü, Prensen Diana'nın ölümü, 11 Eylül'ü bilen yaşlı kahinin son kehaneti ortaya çıktı.
Yüzünün yarısı yok!
Antremana helikopterle indi
Üstlerine havadan boğa düştü
Bu daVotka boru hattı
Musluktan yılan çıktı!