Amerika Birleşik Devletleri'nin öncülüğünü yaptığı koalisyon güçleri, DEAŞ'ın elindeki en büyük kent olan Musul'un, terör örgütünden neredeyse temizlendiğini açıkladı. Koalisyon Güçleri'nin askeri sözcüsü Albay John Dorrian tarafından yapılan açıklamaya göre, Musul'da DEAŞ için kaçacak yer kalmadı ve örgüt 12 kilometrekarelik bir alanda sıkıştı kaldı. Musul'da yalnızca birkaç mahalle dışında etkinliği kalmayan DEAŞ'ın, bin kadar militanla kontrolü altındaki mahallelerde pusuda beklediğini belirten Dorrian, "Kaçacak yerleri kalmadı. Terör örgütü tamamen yenilginin eşiğinde." diye konuştu.

Bölgeden gelen haberler de koalisyon güçlerinin iddialarını doğruluyor. Teslim olmayan teröristlerin etkisiz hale getirildiği kent, adeta açık bir mezarlığa dönüştü. Çok sayıdaki terörist cenazesinin bombardıman neticesinde yıkılan binaların altında kaldığı kentte, sokaklar ve tarlalar cesetlerle doldu.

17 Ekim'de start alan Musul operasyonunda ABD güçleriyle birlikte, Peşmerge, Şii milisler ve bazı aşiret kuvvetleri de mücadele ediyor. ABD'nin genellikle hava bombardımanıyla destek verdiği Musul operasyonunda kara harekatını bölgedeki DEAŞ karşıtı güçler yürütüyor.

EL BAĞDADİ'NİN KENDİNİ SÖZDE HALİFE İLAN ETTİĞİ CAMİİ KUŞATMA ALTINDA

Saat Endüstrisinde Öne Çıkan Ülkeler ve Markalar Saat Endüstrisinde Öne Çıkan Ülkeler ve Markalar

Musul'un dış dünya ile ola bağlantısını tamamen kesen koalisyon güçleri, operasyonlar için hayati önem arz eden Musul Uluslararası Havalimanı'nı da ele geçirdi. Mart ayında hükümet binalarını DEAŞ'ın elinden alan koalisyon güçleri kentin en kritik noktası olarak kabul edilen 'Eski Şehir'in kapısına dayanmış vaziyette. DEAŞ'lı teröristler Eski Kent'te sokak aralarına kurdukları pusularla tutunmaya çalışırken, kuşatma altına alınan bölgenin sınırları içinde 2014 yılında DEAŞ lideri El Bağdadi'nin kendisini sözde halife ilan ettiği El Nuri Camii de bulunuyor.