BESLENME PROGRAMI OLUŞTURMANIZ ŞART


İşte Ramazan'da bu sağlık problemlerinin ortaya çıkmaması için özel bir beslenme modeline ihtiyaç olduğunu paylaşan uzmanlar, açlık süresinin uzaması, aşırı sıcaklar ve beslenme düzenini değişmesiyle ancak bu şekilde mücadele edilebileceğini ifade ediyor. Yoksa hem sağlık problemleri ortaya çıkıyor hem de Ramazan sonunda kilo artışı gözlemleniyor.
Uzmanlar sağlıklı bir Ramazan geçirmek için iftar ve sahur olarak iki ana öğünün ve arada da 1 ara öğünün şart olduğu üzerinde duruyor.

SAHURSUZ ORUÇ TUTMAYA KALKMAYIN!

Yaklaşık 17 saatlik oruç boyunca vücudumuzu hırpalamamak adına mutlaka sahura kalkılması gerektiğini işaret eden uzmanlar, sofralarda daha çok besin değeri ve lif oranı yüksek, tok tutan besinlerin bulunmasını öneriyor.
Sahurun doğru şekilde geçirilmesinin bütün günü etkileyeceğini dile getiren uzmanlar, sahur yapılmadığı veya doğru değerlendirilmediği takdirde kan şekerinin düşeceğini ve günün verimsiz geçeceğini paylaşıyor. Sahurun atlanmaması ve özellikle tok tutacak protein oranı yüksek süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi besinlerin tercih edilmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, tam tahıllı ürünleri de öneriyor. Aşırı baharatlı, yağlı, tuzlu yiyeceklerin Ramazan ayında sofralardan uzak tutulması gerektiğini de hatırlatmakta fayda var.

İftarı bir bardak ılık su, 2 zeytin ve 1 hurmayla açtıktan sonra üzerine bir çorba içmenin şifa kaynağı olduğunu kaydeden uzmanlar, yemeklere geçmek için ise 10- 15 dakikalık bir süre beklemenin faydalı olacağının altını çiziyor.