1 Mayıs, Dünya'nın farklı ülkelerinde coşkuyla kutlandı. Almanya'da güvenlik önlemlerinin üst seviyede olduğu 1 Mayıs kutlamaları, Rusya'nın başkenti Moskova, Fransa'nın başkenti Paris ve Yunanistan'ın başkenti Atina'da geniş katılımla tamamlandı.

1_2

ARAÇ VE DÜKKANLARA SALDIRDILAR

1 Mayıs'da bazı şehirlerde göstericiler taşkınlık yaparak dükkanlara ve park halindeki araçlara saldırdı. Çok sayıda dükkan ve araçta maddi hasar meydana geldi. Özellikle Fransa'nın başkenti Paris ve Almanya'nın başkenti Berlin'deki kutlamalarda çatışmalar yaşandı.

2_1

AVRUPA'DA KATILIM YÜKSEKTİ

Binlerce gösterici meydanlara çıkarken özellikle Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, Fransa'nın başkenti Paris'te ve Rusya'nın başkenti Moskova'da yoğun katılım gözlendi.

NEO NAZİLER'DEN TEHDİT YAĞDI

Almanya'da neo-nazilerin olası tehdidi ve sol örgütlerin terör örgütü PKK'nın posterini açacaklarını ilen etmesiyle gergin geçen 1 Mayıs kutlamaları İspanya'nın farklı şehirlerinde cıoşkuyla kutlandı. Rusya'da yoğur bir kalabalık ellerinde pankart ve balonlarla yürüyüş yaparken Filipinler'de gerilim yüksekti.

FİLİPİNLERDE BAŞKAN'IN MAKETLERİ YAKILDI

mani

Filipinler'in başkenti Manila'da göstericiler Devlet başkanı Duterte'ye benzeyen maketleri yakarken İngiltere'nin başkenti Londra'da ve Newton Linifor'da gösteriler gerçekleşti. İspanya'nın başkenti Madrid ve Malaga'da da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı.

4 KOPEN

ATİNA'DA SESSİZ 1 MAYIS

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 1 Mayıs kutlamaları sakin geçti. Reuters'in geçtiği fotoğraflarda Yunanistan'ın eski Ekonomi Bakanı Yanis Vasroufakis eşiyle görüntülendi.