2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen 2017 KPSS sınav sonuçları adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bu yıl gerçekleştirilen 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları açıklanıyor. 21-27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan 2017 KPSS sınavı ile birlikte yeni dönemde öğretmen olmak isteyen adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih hakkında bulunacaklar.

KPSS 2017 SINAV SONUÇLARI

2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları ile beraber kamuda görev alacak olan öğretmen adayları tercihte bulunacaklar. Sınav sonuçlarının saat kaçta açıklanacağını merak eden adaylar ise şimdiden ÖSYM'den gelecek olan haberi beklemeye başladılar.

ÖSYM'den yayınlanan son sınav takvimine göre 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları 16 Haziran Cuma günü açıklanacak. Sınav sonuçlarının saat 18.00'a kadar ÖSYM resmi internet sitesi olan "osym.gov.tr" üzerinden açıklanması bekleniyor.

Adaylar 2017 KPSS sınav sonuçlarını T.C. Kimlik No ve kendilerine daha önceden verilen aday şifreleri ile https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler. Bu sistemde adayların kaç soruya doğru ve kaç soruya yanlış cevap verdikleri de ortaya çıkacak.

2017 KPSS sınav sonuçlarından sonra tercih hakkında bulunacak olan adaylar daha sonrasında ise sözlü mülakata maruz kalacaklar.