PTT 5 bin personel alımı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşanıyor. PTT 5 bin personel alımı ne zaman yapılacak? PTT personel alımı başvuru şartları neler? 2019 PTT personel alımı başvuru formu haberimizde.

PTT 5 bin kamu personeli alım ilanı için heyecanlı bekleyiş başladı. PTT 5 bin kamu personeli alımı kapsamında adaylarda KPSS şartı asla aranmayacak. PTT bünyesinde çalışma hayali kuran vatandaşlar tarafından ilgi ile takip edilen ilan için geri sayım başladı.

2019 yılında yapılacak personel alımının , 2018 yılında yapılan alımda eksik kalan kadroların da eklenmesi ile birlikte yapılacağı bildirildi. PTT kamu personeli alımına ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"PTT AŞ bünyesinde personel eksikliğinden kaynaklanan sorun ve problemlerin çözülmesi bakımından 2018/1 alım sonucunda 5000 personel alımından eksik kalan ve doldurulamayan unvanların tamamlanmasını doldurulmasının en kısa sürede alım yapılmasını talep ediyoruz ve bu boş kalan pozisyonların doldurulması amacıyla 2019 yılında yeni bir personel ilanına çıkılması muhtemeldir"

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

a) Türk vatandaşı olmak. b) Erkeklerde en az orta okul mezunu, bayanlarda ise en az lise mezunu olmak. c) Erkekler 22-32, Bayanlar 18-27 yaşları arasında olmak d) Erkekler için askerliğini yapmış olmak. e) Erkekler en az 1.73 cm. , bayanlar en az 1.64 cm. boyunda olmak. f) İnsan ilişkileri, hitap tarzı, konuşma diksiyonu düzgün olmak ve prezantabl olmak.

PTT'NİN HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMI YAPMASI BEKLENİYOR?

Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama)
Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik)
Tekniker
Mühendis
PTT Uzman Yardımcısı
Avukat
Postacı
Mimar
PTT Uzman Yardımcısı (Hukuk)
Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık)
Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık)
PTT Uzman Yardımcısı (Endüstri Mühendisi)
PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık)
Gişe ve Büro Görevlisi (Firma elemanı)