Adana Merkezli 5 ile uyuşturucu operasyonu düzenleyen polis ekiplerine özel harekat da destek verdi. 5 ilde gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda toplam 211 adrese baskın yapıldı.

'Ahmet ve Mehmet oruç kardeşler' ismi verilen operasyona 2500 polis ve özel harekat destek verirken, aynı zamanda drone ve helikopter desteği de sağlandı.

Adana, İstanbul, Mersin, Hatay, Gaziantep olmak üzere toplamda 5 ile operasyon düzenlendi. 211 adrese yapılan baskında 'torbacı' diye bilinen, sokaklarda uyuşturucu satışı yapan kişiler yakalanarak gözaltına alındı.

Sokaklarda uyuşturucu satışı yapan kişiler 3 ay öncesinden tespit edilmişti. Polis ekipleri 3 ay boyunca teknik ve fiziki takip yaptı. Teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis ekipleri torbacıları yakalayarak gözaltına aldı.

Sabah saat 05:20 'de eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda polis ekipleri koç başı yardımı ile kapıları kırarak belirlenen adreslere baskın düzenledi. Yapılan baskınlarda uyuşturucu satıcıları gözaltına alınırken, baskının yapıldığı adreslerde geniş çaplı arama yapıldı. Yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.

5 ilde gerçekleşen operasyonu yürüten Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, baskınlarla ilgili yaptığı açıklamada; "Uyuşturucuyla mücadelede etmede kararlıyız. Adana 'da uyuşturucunun kökünü kazımaya kararlıyız. Bu zehir illeti, gençliğimizi, geleceğimizi çalan uyuşturucu ile mücadele sonuna kadar devam edecek" dedi.