2B ve Hazine'ye ait tarım arazileri için başvuru ve ödeme sürenisin 7 Eylül'de tamamlanacağını işaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, şimdiye dek konuyla ilgili başvuruda bulunmayanların 7 Eylül'e dek mutlaka başvuru yapmaları gerektiğini, başvuru yaptıkları takdirde hak sahibi olacaklarını paylaştı. Ödemelerini kaçıranların da ödeme yaptıkları takdirde arazilerini alabileceklerini dile getiren Ağbal, bunun tanınan son şans olduğunun da altını çizdi.

Halk arasında 2B yasası olarak bilinen ve devlet ile vatandaşların yıllardır çözülemeyen 6292 sayılı kanun kapsamındaki taşınmazlarla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Ağbal, bugüne dek 666 bin hak sahibinin 482 bin taşımaz satın aldığını belirtti.

Bahsi geçen satışların toplam değerinin 9,5 milyar lira olduğunu belirten Ağbal, bu bedelinin 6,5 milyar lirasının tahsil edildiğinin kalanının ise taksitler halinde ödemelerinin devam ettiğini paylaştı.

Kanundan daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi adına sürenin 7 Eylül'e dek uzatıldığını hatırlatan Ağbal, belirtilen süre savundu.

Verilen sürenin 7 Eylül'de sona erdiğini tekrar tekrar hatırlatan Ağbal, konuyla ilgili olarak vatandaşlara bilgilendirici mesajların yollandığını, bu mesajlarla erken ödeme halinde faiz indiriminin de gerçekleşeceğini paylaştı.

Aynı kanun ile çözüme kavuşturulan Hazine'ye ait tarım arazilerinin kiracılarının, kullanıcılarının ve paydaşlarının da rayiç bedel ve hak sahiplerinin belirleme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Ağbal, tarımla geçimini sağlayan vatandaşların bu arazileri uzun yıllardır kullandıkları göz önünde bulundurularak satışını sağladıklarını belirtti.

Maliye Bakanı Ağbal başvuru ve ödeme süresinin 7 Eylül'de sona erdiğini bu zamana dek başvuru yapmayan hak sahiplerinin son şansının bu olduğunu. Önümüzdeki hafta ve bayram tatilinden sonra 3 gün bulunduğunu hatırlattı.