Moskova'da Dehşet Verici Saldırı Moskova'da Dehşet Verici Saldırı

İstanbul'un 3. havalimanının adı belli oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin taşındığı yeni havalimanı inşaatında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni havalimanının adının İstanbul Havalimanı olduğunu söyledi.

Canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nın ise aynı şekilde hizmet vermeyi sürdüreceğini belirtirken önümüzdeki dönemde arazisinin Millet Bahçesi olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Erdoğan,"Paha biçilmez bu şehre yaptığımız böylesine bu büyük eser işte bunun için adını İstanbul verdik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul bizim sadece en büyük şehrimiz değil, aynı zamanda ülkemizin en değerli markasıdır" diye konuştu.

Bugün iki büyük mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Havalimanımızın açılışını yapıyoruz. Havalimanının tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümünün gururunu da yaşıyoruz. Endoğnezya'da düşen uçakta ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. İstanbul ülkemizin en değerli markasıdır. Bu şehre yaptığımız eserin bunun için adını İstanbul verdik. Atatürk Havalimanı aynı isimle hizmet vermeyi sürdürecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan özel uçak "CAN", saat 16.25'te açılış için İstanbul'da havalimanına indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yeni havalimanı apronunda resmi törenle karşılandı.

Erdoğan'ı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve diğer ilgililer karşıladı.