Hem yurt içi hem de yurt dışından yaklaşık olarak 850 yayınevi ile sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren ve düzenlendiği dokuz gün boyunca söyleşiler, paneller, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle 300 etkinliğe imza atan fuar 4 Kasım'da kapılarını açacak.

İstanbul Kitap Fuarı'nın 36. Yıl onur yazarı ise Ayla Kutlu. Fuarın açılışından itibaren çeşitli panel ve söyleşilerle okurlarıyla bir araya gelecek olan Ayla Kutlu sizleri kucaklamaya hazırlanıyor.

Ayrıca fuara özel hazırlanan 'İnsanlığın Öbür Yarısının Yazarı AYLA KUTLU' başlıklı seçme metin ve fotoğraflardan oluşan bir de sergi yer alacak.

Kore ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 60. Yılını kutladığımız bu yıl İstanbul Kitap Fuarı'nın onur konuğu olarak seçilen Kore, ülkeye ait 252 metrekarelik standında ülke yayıncılığını ve kültürünü tanıtacak.

Korece'den Türkçe'ye çevrilmiş ve çevrilmekte olan yazarlar bu özel fuar kapsamında okurlarla buluşacak.

Etkinlikler kapsamında Gri Kardan Adam'ın yazarı Ch'oe Yun ve Kim Ae-ran, Martı Yayınları'ndan çıkan Başka Topraklarda Rüzgar Sert Eser'in yazarı Son Hong-gyu, Lee Seong-Bok, Chun Yang Hee ve Doğan Egmont Yayınları'ndan çıkan Gümüş Somon'un Büyük Yolculuğu'nun yazarı Ahn Do-hyun etkinliklerde; Erciyes Üniversitesi tarafından şiirleri Türkçe'ye çevrilen şairler Chun Yang-hee ve Lee Seong ise şiir dinletisinde Türkiye'den okurlarla buluşacak.

4 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek fuar resmi açılış töreni sonrasında 1 nolu holdeki Kore ulusal standının açılışı, geleneksel Kore dansı performansı ile başlayacak ardından etkinliklerle devam edecek.