Bu nedenle de göz kusuru bulunan kişilere verilen gözlükler eğer doğru bir görüş sağlamıyorsa ne yazık ki kronik baş ve göz ağrıları şikayetleri ortaya çıkabiliyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu durumdan yakından etkilenen optik sektörü de kişiye özel ve görüş odaklı üç boyutlu yazıcılar tarafından oluşturulan gözlükler sayesinde görüş kaybını engelliyor ve yanlış gözlük seçimi kaynaklı şikayetlerin önüne geçebiliyor.

Uzmanlar görme sorunu bulunan kişilerin gözlük camı ve çerçeve seçimi sırasında yaptıkları atalar nedeniyle kronik baş ağrısı yaşayabileceğini ifade eden uzmanlar, gözlük seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları bizlerle paylaştı.

Her bireyin yüzünün kendine has olmasının yanı sıra herkesin kendi yaşam tarzı ve ihtiyaçları doğrultusunda gözlük camı ve çerçevesi seçmesi gerektiğini hatırlatmakta fayda gören uzmanlar, kişinin yüz anatomisine göre üç boyutlu yazıcılarla üretilen gözlüklerin görüş odaklı camlar tasarladığını paylaşıyor. Kişileştirilmiş bu gözlüklerin kullanıcı için en ideal görüşü sağladığını belirten uzmanlar, yüzü normalden geniş veya dar, burun kökü basık veya çok yüksek olan kişilerin bu şekilde kendilerine has çerçeveye kavuştuğunu dile getiriyor.

Bu sayede yüze uygun olmayan veya tam oturmayan gözlüklerden kaynaklı görüş kaybı durumunun ortadan kalktığının altını çizen uzmanlar, 3D basım gözlüklerle yüzü geniş veya çok küçük olan hastaların gözlük seçimi ve görüş problemini artık dert etmeyeceğini belirtiyor.