Dünyaca ünlü sosyal medya devi İnstagram'ın toplamda 700 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. 700 milyon aktif hesaptan yaklaşık 7-8 milyon hesabın hacklendiği duyuruldu. Hacklenen hesapların içerisinde türk hesapları da bulunuyor.

Bilgi Güvenliği Derneği (BGD) Ahmet Hamdi Atalay 7-8 milyon instagram hesabının hacklendiğini duyurarak uyarılarda bulundu.

Türk hesaplarında çalındığını belirten Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Ahmet Hamdi Atalay, "Bu durumdan Türkiye'deki Instagram kullanıcılarının ne kadar etkilendiği henüz belli değil, tedbirli olmakta fayda var. Kullanıcılar, bu tip platformları gereğinden fazla kullanmasın, buralarda önemli bilgi ve belgelerini paylaşılmasın, şifrelerini düzenli olarak değiştirsin" dedi.

Türkiye en çok instagram kullanan ülkeler arasında ilk 10'da bulunuyor. Türkiye'de yaklaşık 20 milyon aktif instagram kullanıcısı var. 20 milyon instagram'dan kaç tanesinin hacklendiği henüz bilinmiyor olsa da, bir çok hesabın hacklenmiş olabileceği belirtiliyor.

Uzmanlar yaptığı açıklamalarda, Tüm instagram kullanıcılarının hesap şifrelerini değiştirmesi gerektiği konusunda hem fikir olduklarını belirtiyorlar.

NASIL ŞİFRE KOYULMALI?

Şimdi anlatacaklarımız sadece instagram için değil, tüm sosyal medya hesaplarınız için geçerlidir.

Hesaplarınızın kolayca hacklenememesi için zor şifreler tercih etmelisiniz. Şifreleriniz kesinlikle, isminiz, soyisminiz, doğum tarihiniz, okul numaranız, tuttuğunuz takımın adı ve ya kuruluş yılı gibi kolay, basit şifreler olmamalıdır.

Şifrenizi belirlerken, şifrenizin içerisinde en az 1 büyük harf, 1 sayı ve bir özel karakter olmalıdır. Özel karaktere örnek vermek gerekirse, '!+%&/=?*' gibi özel karakterlerden en az bir tane şifrenizde bulunması, hesabınızın hacklenme ihtimalini zorlaştıracaktır.