Dünyanın ilk süpersonik uçağı olma özelliğini taşıyan AS2'nin insansız prototip modeli olan s-512 modelinin ilk test uçuşu yapıldı.

Normal uçaklarla 9 saat kadar süren Londra ile New York arasını 3 saat gibi kısa bir sürede gitmeyi başaran süpersonik uçak, dünyanın ilgisini üzerine çekmeyi başardı.

Dünyanın ilk süpersonik uçağı olan AS2'nin saatte ulaşabildiği maksimum hızın 1593 km / saat olduğu açıklandı. Bu hız gerçekten müthiş bir hız... Süpersonik uçağın bu hızda gitmesi demek, uçak ile kıtalar arası seyahat süresinin yarı yarıya, hatta daha da kısa sürede gidilebilmesi demek.

Nasa ve Darpa imzalı teknolojinin kullanıldığı süpersonik uçapın yapımını Airbus ve Aerion firmaları üstlendi.

Uçak bileti alırken bir çok kişi özel olarak cam kenarında oturmak istediğini belirterek cam kenarında bilet bulmaya özel olarak çaba harcıyordu. Çünkü uçuş sırasında dışarıyı izlemek kadar keyif veren bir şey daha yok.

Biyometrik Teknolojinin Yükselişi, Uzmanların Rolü Biyometrik Teknolojinin Yükselişi, Uzmanların Rolü

Bu uçak ile cam kenarında oturma tartışması da son bulacak gibi görünüyor. Çünkü bu uçakta pencere kenarını oturmanıza gerek yok. Nereye oturursanız oturun dışarıyı rahatlıkla görebileceksiniz. Çünkü uçağın sağ ve sol bölümlerinde küçük pencereler yerine, uçağı boydan boya saran pencere ile kaplı. Böylece nerede oturursanız oturun dışarıyı rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Dünyanın ilk süpersonik uçağı olan AS2'nin 2023 yılından itibaren uçuşlara başlayacağı belirtildi.