Mayıs 2018 itibariyle Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yürürlüğe girecek olan Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliğinin, kurumları ve şirketleri kendi bilgilerini şifrelemesi için zorunlu hale getiriyor.

SİBER SALDIRILARA KARŞI ŞİRKETLERİN TEDBİR ALMASI ŞARTI GELİYOR

Atılan bu adımı şifreleme alanında köklü bir devrim olarak nitelendiren uzmanlar, özellikle ESET'in sunacağı Endpoint Encrytion'ın etkili bir sistem olduğunu hatırlatıyor. Bu yazılımla birlikte kullanıcıların sürücülerini, çıkarılabilir medyalarını, dosya ve e –postalarını şifreleyerek hacker saldırısına ve hırsızlıklarına karşı güvence altına alacağını paylaşıyor. Anahtar uzunluğu, algoritması ve kullanılabilirliği ile AB Genel Veri Koruma yönetmeliğine uygun olan Endpoint Encrytion'ın Türkiye'de de şimdiden dikkat çektiğini paylaşmakta fayda var.

AB GENEL VERİ KORUMA YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE'Yİ DE İLGİLENDİRİYOR

2018'in Mayıs ayında yürürlüğe girecek olan AB Genel Veri Koruma Yöntemeliği'nin ülkemizi de ilgilendirdiğinin altını çizen uzmanlar, Avrupa ülkeleri ile ticari ilişki içinde bulunan Türk şirketlerinin, işlerini yürütebilmek adına mutlaka şifreleme yapmaları gerektiğini hatırlatıyor. Bizde AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği'nin Türkiye'ye getireceği fayda ve zararları sizlerle paylaşmaya ve haberleştirmeye devam edeceğiz.