ABD'de son yılların en büyük ve en sert kasırgası Harvey kıyı eyaletlerini vurmaya devam ediyor. THY alınan önlemler bazında İstanbul - Houston seferlerinin iptal edildiğini açıklarken 150 binden fazla eve elektrik verilemediği ve halkın büyük bir sel tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

ABD saatte 210 km hızla esen Harvey kasırgası ile boğuşuyor. Özellikle Teksas kıyılarını vuran kasırga yüzünden halkın çoğunluğu şimdiden kendini sığınaklara taşımaya başladı. Son 50 yılın en sert kasırgası olarak nitelendiren Harvey'in daha 1-2 gün kadar devam edeceği belirtiliyor.

Kasırganın son olarak tropikal bir fırtınaya dönüştüğü belirtilirken THY, İstanbul - Houston seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiğini yolcularına duyurdu. Uzmanlar ise kasırganın daha devam edeceğini söylerken ülkedeki alarm seviyesi ise dördüncü kategoriye kadar yükseltildi.

Kasırga

ABD hortum ve kasırgaların yanı sıra sel felaketi ile de karşı karşıya kaldı. kasırganın getirmesi beklenen yağmurun 160 km'lik bir alanı etkilemesi bekleniyor. Teksas'ta bir çok bölge şimdiden boşaltılmaya başlanırken yaşanan panik yüzünden insanlar hem evlerini terk ediyor hem de yüksek yerlere çıkmaya çalışıyor. 150 binden fazla eve ise elektrik verilemediği son gelen haberler arasında da yer aldı.

Kasırga