Ana muhalefette ortak aday bulma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, gündemdeki bir numaralı isim Abdullah Gül hakkında net bir açıklama geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında Abdullah Gül'in gündemlerinde olmadığını söyledi.

Muhalefetin iki önemli temsilcisi CHP ile İYİ Parti arasında ittifak görüşmeleri tüm hızıyla devam ederken, gözler Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener arasında devam eden görüşmeye çevrildi. Ankara'da gerçekleşen görüşme sonrası parti meclisinden ittifak kurma yetkisi alan Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti ile 24 Haziran ittiakını resmen duyurması bekleniyor.

ABDULLAH GÜL, CHP'Lİ SEÇMENİ İKİYE BÖLDÜ

Öte yandan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ismi CHP'li seçmeni tam anlamıyla ikiye böldü. Kulislerden edinilen bilgilere göre muhafazakar kesimden oy almak isteyen Kılıçdaroğlu'nun kriz dönemlerinde yaptığı demokrasi ve güçler ayrılığı vurgusuyla AK Parti'nin hedefi haline gelen Abdullah Gül'ün adaylığı noktasında nabız yokladığı iddia edildi.

CHP/MHP ittifakında çatı aday olarak seçmenin karşısına çıkarılan Ekmeleddin İhsanoğlu vakasını unutmayan bir diğer kesim ise Abdullah Gül'ün ortak aday olması durumunda sonucun aynı olacağından endişe ediyor.

"ABDULLAH GÜL DİYE BİR İSİM OLMADI, OLMAYACAK DA"

Özel'in Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"YETER...Bu kadar spekülasyon canımıza tak etti. Bütün amaç bizim içimizde bir tartışma yaratıp moralimizi düşürmek CHP'nin gündeminde Abdullah Gül diye bir isim olmadı, şimdi de yok, olmayacak ta."

VELİ AĞBABA: KENDİSİ ADAYIMIZ DEĞİLDİR

Abdullah Gül'ün aday olacağı ile ilgili iddialara bir yanıt da CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan geldi. Ağbaba, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin gündeminde Abdullah Gül gibi bir tartışma yoktur, kendisi adayımız da değildir. CHP'ye yönelik günlerdir algı operasyonu sürdürenlere duyurulur."