Acun Ilıcalı satın aldığı TV 8 ekranlarında, yurt dışında var olan programları Türkiye'ye uyarlayarak yayına alıyordu.

O Ses Türkiye, İşte Benim Stilim, Yetenek Sizsiniz Türkiye, Survivor, Yemekteyiz gibi bir çok programı yurt dışından Türkiye'ye getiren Acun Ilıcalı, yurt dışından bir başka programı daha Türkiye'ye getirmek için kolları sıvamıştı.

Amerika'da House Hunters ismi ile yayınlanan ve oldukça ilgi gören programı, Türkiye'ye uyarlayan ve 'Emlak Avcıları' ismi ile TV 8 ekranlarında yayına sokan Acun Ilıcalı, programın yeteri kadar ilgi görmemesi sebebiyle yayından kaldırmaya karar verdi.

Kısmetse Olur isimli yarışma programının yapımcısı olan Production House tarafından yapılan Emlak Avcıları isimli programda, 3 emlakçı 1 aileye birer tane ev gezdiriyor ve günün sonunda gösterdiği ev kiralanan ya da satın alınan emlakçı puan kazanıyordu. Bütün hafta toplanan bu puanlarda, haftanın sonunda hangi emlakçının daha fazla puanı varsa o emlakçı haftanın birincisi oluyor ve ödül kazanıyordu.

Bu format Türkiye'de tutmadı. Amerika'da zaten program Türkiye'dekinden çok daha farklı… Birincisi Amerika'da yayınlanan programda 3 değil, 1 emlakçı var. 1 Emlakçı 1 aileye toplam 3 ev gezdiriyor. Aile de en çok beğendiği evi satın alıyor. Amerika'daki programda kiralama yok, puan toplama yok, yarışma yok. Dolayısıyla her şey çok daha gerçekçi… Türkiye'deki programda her şey yapmacık duruyordu.

Üstelik Amerika'da gösterilen evler sıradan evler değil, birbirinden ilginç evler, villalar oluyordu. Hatta bazı bölümlerinde ada satmaya çalışıyorlardı. Ancak Türkiye'de bilindik sıradan evler gösteriliyor. Yani hiçbir çekiliciliği yok.