Son gelen bilgiler doğrultusunda Balıkesir Adliye binasında gaz sızıntısı yaşandığı belirtildi. Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde yer alan binanın zemin katındaki yangın tüplerinden sızan karbonmonoksit gazının etrafa yayılması sonucunda 4'ü ağır olmak üzere toplamda 54 kişinin zehirlendiği ifade edildi.

İhbar yapılmasının ardından söz konusu bölgeye birçok ambulans sevk edilirken, adliye binasınında boşaltıldığı belirtildi.
Konu hakkındaki açıklama ise Balıkesir Valisi olarak görev yapan Ersin Yazıcı'dan geldi. Yazıcı açıklamasında, saat 12.15 sularında adliyenin bodrumunda yer alan yangın tüplerinin bir yangın bulunmamasına rağmen harekete geçtiğini belirterek, nedensiz bir şekilde boşaltımın başladığını ve gazın etrafa yayıldığını dile getirdi.

54 Kişi Gazdan Etkilendi

Canlı yayına katılarak açıklamalarını sürdüren Yazıcı, zehirli gazdan etkilenen kişi sayısının 54'e çıktığını ifade ederek, 54 kişinin 4'ünün durumunun ağır olduğundan bahsetti. Zehirlenmenin doğalgaz ile bir ilgisi bulunmadığının altını çizen Yazıcı, adliye binasının boşaltıldığını ve teknik ekiplerin gazın nedenini araştırabilmek adına bölgede bulunduğunu sözlerine ekledi.

Yazıcı ayrıca konu ile yakından ilgilenen teknik ekibin araştırmasını sürdürdüğünü belirtti.