Afrin operasyonunda Mehmetçiğin yeni hedefi Burseya dağının terörist unsurlardan temizlenmesinden sonra Zeytin Dalı Harekatında 10'nucu gününe gelindi.

BURSEYA'DA TÜRK BAYRAKLARI DALGALANIYOR

YPG/PKK güçleri tarafından yapılan tahkimatların bir bir yok edilmesiyle Afrin yolunun güvenli bir hale geldiği belirtilirken artık Uçaklar ve tanklarla yol edilen beton kulelerde Türk bayrakları dalgalanıyor.

HEDEFLER BAŞARIYLA İMHA EDİLDİ

Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 25 uçakla 44 hedef imha edildi ve 40'ı bugün olmak üzere harekatın başlangıcından bu yana 597 PKK'lı teröristin saf dışı bırakıldığı kaydedildi.

JETLER BOMBA YAĞDIRDI

İnsansız hava araçları ile önceden belirlenen hedefler sınırda konuşlanmış olan obüsler, tank ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı. Türk Hava Kuvvetlerine bağlı jetler belirlenen hedeflere bomba yağdırdı.

AFRİNE 13 KM. KALDI

Önceki gün teröristlerin Kilis'e yaptığı roket saldırısının ardından Burseya dağı tamamen ele geçirildi. Stratejik önemi sahip Burseya dağının ele geçirilmesiyle Afrin şehrine 13 kilometre daha yaklaşıldığı bildirildi.

TERÖRİST İNLERİ ELE GEÇTİ

Yüksek tahkimatlı kaleyi andıran yapısıyla adeta geçilmez gibi görünen terörist inleri birkaç saat içinde Mehmetçik ve ÖSO birliklerinin ortak operasyonuyla ele geçirildikten sonra Türk bayrakları ile donatıldı.

Burseya'ya konuşlanan komando birliklerinin şimdiki hedefimde Kastal köyü olduğu kaydedildi.

GÜVENDİKLERİ DAĞLARA KARLAR YAĞDI

Marmara Denizi'nde Yeni Petrol Araştırmaları Marmara Denizi'nde Yeni Petrol Araştırmaları

Türk askerinin düzenlediği Zeytin Dalı Harekatında ele geçirilen son derece stratejik Burseya dağı terörist unsurlar arasında 2. Kandil olarak anılıyordu. Bu stratejik hedefin ardından Burseya dağının eteklerinde yer alan 14 köy ve 4 stratejik tepe olmak üzere 19 önemli yerleşim noktası teröristlerden temizlendi.

TERÖRİSTLERİN KAYBI 597'E YÜKSELDİ

Türk Ordusu ve ÖSO birliklerinin müşterek yürüttüğü operasyonla ilgili yapılan açıklamalarda, terör örgütüne ait çok önemli sığınık ve lojistik tesislerin aralarında bulunduğu 44 önemli hedefin yok edildiği bildirildi.

Operasyona katılan Türk Hava Kuvvetlerine ait jetlerin güvenle üslerine döndüğü ve ÖSO mensubu 4 kişinin hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı kaydedildi.

Afrin Operasyonu kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece boyunca 40 PKK/KCK?PYD ve DEAŞ terör örgütü mensubu'nun etkisiz hale getirildiği ve Operasyonun başlangıcından bu yana toplam terör örgütü üyesi 597 kişinin etkisiz hale getirildiği açıklandı.