Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada Afrin'de sürdürülmekte olan Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1528'e çıktığı kaydedildi.

HAREKAT BAŞARIYLA SÜRÜYOR

Genelkurmay Başkanlığının açıklamasında şu satırlara yer verlidi:

'TSK tarafından, sınırlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölgeye halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'dan itibaren 'Zeytin Dalı Harekatı' başlatılmıştır.

SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGIMIZ VAR

Harekat ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK, terörle mücadeleye yönelik Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

TERÖRİST HEDEFLER YOK EDİLİYOR

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.