Türkiye bugün nefesini tuttu Akit TV canlı yayınında konuşan Ahmet Maranki'nin ağzından çıkan cümlelere dikkat kesildi. Canlı yayında 24 Haziran'ı konuşan Ahmet Maranki, sözde Belgrad ormanına gömdüğü silahları alarak 'sokağa çıkacağını' söyledi. Kullandığı skandal ifadelerle Akit TV sunucusuna bile "O kadar da değil" dedirten Maranki hakkında gelen tepkiler üzerine soruşturma başlatıldı.

Canlı yayında alenen halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden Ahmet Maranki'nin açıklamaları şöyle: "Şayet olursa gidecek hiç bir yerimiz yok. Benim umudum onun için Kaf Dağı'nın arkasında 25 Haziran'da... Olmadı zaten o zaman artık Belgrad Ormanı'nda ağacın dibinde talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık...

Bitkisel tedavi yöntemleriyle sözde şifa dağıtan Ahmet Makanki'nin adı "Bilgi Savaşları" olan bir programda "yorumcu" olarak neden yer aldığı ayrı bir soru işareti olarak merak konusuyken, canlı yayında toplumun belli bir kesimini alenen tehdit eden ifadeler sosyal medyada tam anlamıyla infiale neden oldu.

"ÇIKACAĞIZ SOKAĞA ARTIK"

Ahmet Maranki, dün gece Akit TV'de "Şayet olursa gidecek hiç bir yerimiz yok. Benim umudum onun için Kaf Dağı'nın arkasında 25 Haziran'da... Olmadı zaten o zaman artık Belgrad Ormanı'nda ağacın dibinde talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık..." ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

AHMET MARANKİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Savcılık açıklamasında Maranki'nin sözleri alıntılandıktan sonra şöyle denildi:

"Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımızca söz konusu kişi hakkında TCK Md. 216/1, 218/1 uyarınca 'basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatılmış ve ilgili kişi şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmış olup soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

AHMET MARANKİ KİMDİR?

Ahmet Maranki, 1956 yılında Kastamonu, İnebolu'nun bir köyünde okuma-yazma bilmeyen marangoz bir babanın oğlu olarak doğmuştur. 3 kardeşlerdir. Abisi askerdir. Liseyi İstanbul'da okudu. Ardından puanının yettiği Tütün Eksperleri Yüksek Okulu'nu bitirdi ve 1976 yılında stajını tamamlayarak devlet görevine başladı. Maliye Gümrük Tekel Bakanlığının çeşitli ve üst kademelerinde teknik, idari görevler, eksper - baş eksper - baş uzman olarak çalıştı.

Moskova'da Dehşet Verici Saldırı Moskova'da Dehşet Verici Saldırı

ABD'DE TARIM ALANINDA ÇALIŞMA İMKANI BULDU

Ahmet Maranki 1991 yılında ABD'de mesleki alanda mahalli idareler, sosyal güvenlik sistemleri ve tarım alanında doktora üstü bilimsel çalışma ve araştırmalarda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Maranki, İngilizce, Arapça, Osmanlıca ve Azerbaycanca Türk Dili (iyi), Rusça (orta) dillerini bilmektedir.