Kuzey Irak Bağımsızlık Referandumu'nun gerçekleştirildiği ve bölgenin sıcak olduğu bu dönemde, Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar İran'da resmi temaslarda bulunuyor. Akar, mevkidaşı İran Genel Kurmay Başkanı Muhammed Bakıri bir ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Hulisi Akar, düzenelenen ortak basın toplantısında,"Türkiye ve İran yüzyıllardır dost ve ortak değerlere sahip iki ülkedir.Bu ortak değerler doğrultusunda içerisinde bulunduğumuz mevcut tehdit ve risklere karşı işbirliğimizi geliştiriyoruz dedi.

Orgenaral Hulisi Akar'ın konuşmasından sonra açıklama yapan İran Genel Kurmay Başkanı Muahammed Bakıri,"Irak'ın toprak bütünlüğü ve referandumun kabul edilmemesi konularında ortak görüşlere sahibiz. Irak ve Suriye ordusnun DEAŞ'la mücadelesi ve bu iki ülkenin bir an önce barış ve güvenliğe kavuşması konularında fikir alış verişinde bulunduk" dedi.

"TERÖRİZİMLE MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ"

İran Genel Kurmay Başkanı Bakıri, sözlerine şöyle devam etti. "Terörizimle mücadele ve sınır güvenliği ile ilgili görüşmeler gerçekleşrtidik.

İki ülke ve İslam ülkeleri silahlı ve başka ülkelerde kuvvetlerinin iş birliklerini artırmaları konusunu görüştük. Myanmar'a yardım ve buna benzer

Moskova'da Artan Can Kaybı, Terör Saldırısı Faciası Moskova'da Artan Can Kaybı, Terör Saldırısı Faciası

sorunların İslam Ülkeleri ve başka ülkelerde tekrarlnamaması için fikir alış verişinde bulunduk" ifadelerini kullandı.