Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli ile sorun yaşayan ve sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilen Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ ile birlikte yeni bir parti kurmanın hazırlıklarına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Meral Akşener'in önderliğinde kurulacak olan partinin ismi basına sızmıştı. Hatta bu isimin bilinçli bir şekilde basına sızdırıldığı, bu sayede kamuoyu yoklaması yapmayı hedefledikleri iddia edilmişti. Basına sızan isim 'Merkez Demokrat Parti' olmuştu. Ancak bu isim seçmen tarafından beğenilmedi ve bu isimin kullanılmasından vazgeçildi.

İSİM TEK KELİMELİK OLACAK

Basına sızan isimin beğenilmemesinin ardından Meral Akşener ve ekibi bir karar alarak, yeni kuracakları partinin ismini tek kelimeden oluşturmaya karar verdiler. Üzerinde çalıştıkları isimler ise şimdilik; 'Milli Parti, Türkiyem Partisi, Demokrasi Partisi, Anayurt Partisi' olduğu iddia ediliyor.

PARTİNİN LOGOSUNUN BELLİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Meral Akşener önderliğinde yeni kurulacak olan partinin logosu üzerinde de anlaşmaya varıldığı iddia edildi. Partinin logosu Meral Akşener'in anayasa referandum kampanyasında kullandığı 'kınalı eli' olacak. Logo için her parmağı adalet, demokrasi, refah, kardeşlik gibi sloganları simgeleyen el işareti ağırlık kazandı.

Kulislerde, Akşener'in partisinin transfer edeceği milletvekilleri ile TBMM'de grup kuracak sayıya ulaştığı da konuşuluyor.

Önümüzdeki süreçte bu iddiaların sonuca kavuşması bekleniyor.

Ayrıca MHP'de il ve ilçe teşkilatlarından bir çok kişi Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ediyor. İstifa eden bu kişilerin, Meral Akşener önderliğinde kurulacak olan partiye geçmek için istifa ettikleri belirtiliyor.