MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, yeni bir parti kurarak, siyasetine yeni kuracağı partide devam edeceği açıklanmıştı. Meral Akşener, yeni kuracağı partinin hazırlıklarına devam ederken, bir çok önemli isim de yeni kurulacak partiye katılacağını belirterek Akşener'e destek verdi.


Bunlardan birisi de geçtiğimiz günlerde MHP'yi ve Devlet Bahçeli'yi ağır bir şekilde eleştirerek MHP'den istifa ettiğini, Meral Akşener'in yeni kuracağı partiye katılacağını belirten Koray Aydın'dı.


Koray Aydın bu sabah katıldığı Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat haber programında önemli açıklamalarda bulundu.
Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Koray Aydın, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili çok çarpıcı bir gerçeği açıkladı.


Koray Aydın, 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meral Akşener'in aday olacağını duyurdu. Bu açıklamasının ardından Çalar Saat programının sunucusu İsmail Küçükkaya, teyit etmek amacıyla 'yanlış anlamadık değil mi? Yeni kurulacak olan partinin 2019 Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener mi olacak' diye sordu. Bu sorunun üzerine Koray Aydın; 'Evet, adayımız Meral Akşener olacak. Meral Akşener olduğu hiçbir ankette Recep Tayyip Erdoğan birinci çıkamıyor. O yüzden adayımız Meral Akşener'dir' dedi.


Peki diğer partilerde Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?


HDP'den kimin Cumhurbaşkanı adayı çıkacağı henüz belirlenmedi. Konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.


AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı zaten belli, 2019 seçimlerinde AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan olacak.
CHP'de ise işler şuan için karışık. Cumhurbaşkanı adayının bir partinin Genel Başkanı olmaması gerektiğini savunan CHP'de İlhan Kesici'nin ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in isimleri 2019 Cumhurbaşkanlığı için isimleri geçiyor. CHP'de bir başka senaryo ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Genel Başkanlığından istifa ederek Cumhurbaşkanı adayı olması...