Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak son yaptığı açıklamasında enflasyonun yüzde 5'in altına düşeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Malatya İş Dünyası ile Buluşma" programına katıldı.Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Malatya'da önemli açıklamalarda bulunuyor.

Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri

Burada açıklamalarda bulunan Albayrak, "İnşallah 2019'u büyüme tarafında pozitif bir rakamla kapatacağız. 4. çeyrekte yüzde 4 büyürüz, 2019'da daralma yaşanmaz. Enflasyonda yüzde 5'in altını tarihimizde ilk defa göreceğiz." dedi.

Türkiye'nin potansiyeli ve kapasitesi çok güçlü. Türkiye'ye yönelik itibar suikastlerine karşı mücadele veriyoruz. Dolar 10 lira olacak diyerek milleti korkutmak istediler. Finansal güvenliği tehdit eden bu kişiler toplumsal bir korku imparatorluğu oluşturmak istedi.

FİNANSAL PİYASALARDA NORMALLEŞMEYİ SAĞLADIK

Döviz üzerinden operasyon yapmaya çalıştılar. Tarihin 3 kur saldırısına maruz kaldığımız bir yılda hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Ekonominin sağlam altyapısı sayesinde alınan önlemlerle finansal piyasalarda normalleşmeyi sağladık.

ENFLASYON EKİM'DE YÜZDE 8'LERİ GÖRECEK

Enflasyon Ekim'de yüzde 8'leri görecek. Türkiye olarak dünyada bir üst lige çıkmak istiyorsak enflasyonda yüzde 5'in altına inmek en önemli hedefimiz. İnşallah tarihimizde ilk defa bu hedefe ulaşacağız.