Kadınlarda en sık rastlanan kanser türlerinin beslenme, fiziksel aktivite ve ideal kilonun korunması ile engellenebileceğini kaydeden uzmanlar, konuyla ilgili olarak Kanser Araştırma Enstitülerinin güncellenmiş raporlarında da önemli noktaların işaret edildiğini paylaşıyor.

Kanserden korunabilmek adına yaşam kalitesinin arttırılması, sağlıklı beslenme, uygun fiziksel aktivite ve ideal kiloda kalmanın anahtar rol taşıdığını kaydeden uzmanlar, kanserin sağlıksız beslenme ve obeziteyle birebir ilişkisi olduğunu savunuyor.

Kadınların menopoz sonrasında aldıkları her 5 kilonun meme kanseri riskini yüzde 5 oranında arttırdığını ifade eden uzmanlar, sağlıklı kilonun korunmasının yalnızca ince görülmek için değil kronik hastalıklar ve kanserle mücadele içinde şart olduğunu hatırlatıyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından beslenmeyle ilgili acil stratejiler geliştirilmesi gerektiğinin kaydedildiğini hatırlatan uzmanlar, gün içinde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini, tam tahıl ve bakliyat tüketiminin artırılmasının şart olduğunu, kırmızı eti haftada 3 porsiyon ile sınırlandırılmasının önemli olduğunu ve tuzlu işlenmiş gıdaları sofradan kaldırmak gerektiğini ifade ediyor. Bunların yanı sıra bebeklerin mutlaka en az 6 ay boyunca emzirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, ek olarak her gün en az 30 dakika aktif yürüyüş yapılmasını tavsiye ediyor.