2018 Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Almanya, Suudi Arabistan'la hazırlık maçında karşılaştı. Maçı 2-1 kazanan Almanya'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a yönelik protestolar damga vurdu. Alman taraftarların maç boyu ıslıkladığı futbolculara maç sonu teknik direktör Löw sahip çıkarken protesto eden Alman taraftarları eleştirdi.

Karşılaşmada Mesut Özil sakatlığı nedeniyle forma giyemezken, İlkay Gündoğan tepkilerin hedefi oldu. Ayağına her top geldiğinde yoğun şekilde ıslıklanan başarılı futbolcu, duruma hayli bozulurken Alman yedek kulübesinde de huzursuzluk gözlendi.

LÖW OYUNCULARINA SAHİP ÇIKTI

Maç sonu konuşan Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Löw, taraftardan tepkileri sona erdirmelerini istedi. Taraftardan oyuncularına destek vermelerini isteyen Löw, turnuva öncesi böyle olayların takımın motivasyonunu düşürdüğünü söyledi.

Bu tepkiler hakkında maçın ardından konuşan Joachim Löw, "Milli takım oyuncusunu ıslıklamanın bir faydası yok. İlkay'ın daha ne yapması gerekiyor, merak ediyorum." ifadelerini kullandı.

"TÜM TAKIMA ZARAR VERİYOR"

Löw sözlerini, "İlkay'ın ıslıklanması ona ve takımın geri kalanına zarar veriyor. Gerçekten kimseye bir faydası yok. Rusya'da bunun devam edip etmeyeceğini bilmiyorum" şeklinde tamamladı.

ALMANYA KAZANDI

Öte yandan, karşılaşmayı Almanya, ilk yarıda Timo Werner ve Omar Hawsawi'nin kendi kalesine attığı gollerle 2-1 kazandı. İkinci yarıda Taisir Al Jassim ile ağları havalandıran Suudi Arabistan, bir de penaltı kaçırdı.

LONDRA'DA ERDOĞAN'LA BULUŞMUŞLARDI

İngiltere Premier Lig'de oynayan Türk futbolcular Cenk Tosun, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşarak fotoğraf çektirmişti.