Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ortak basın toplantısında kritik mesajlar verdi. Yıldırım 'ülke yöneticileri olarak birbirimize yeterince vakit ayıramadık. Bunlar geride kaldı, yeni bir dönemdeyiz' ifadelerini kullanırken Merkel de ilişkilerden 'umutlu' olduğunu söyledi.

TÜRKİYE VE ALMANYA ARASINDAKİ HASSASİYET

Başbakan Binali Yıldırım, 'Türkiye-Almanya ilişkilerinde hassasiyetimiz belli. PKK terör örgütüdür, PYP/YPG terör örgütüdür. Aslında YPG, PYD/PKK'nın Suriye şubesidir' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım ile Almanya Başbakanı Angela Merkel görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

BİZLER BİR HUKUK DEVLETİYİZ

Başbakan Binali Yıldırım, '15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişimi sonrası darbecilerin yargılanması konusundaki ve memuriyetten çıkarılanlar konusundaki düşüncelerini, Sayın Merkel bizimle bir kez daha paylaştı.

Almanya bir hukuk devleti, Türkiye de bir hukuk devleti. Hukuk devleti kuralları içerisinde bunların yargılamaları devam ediyor.' İfadelerini kullandı. 'Deniz Yücel ve diğer zanlılar, tabii ki belirli suçlamalara maruz olarak tutuklu durumdalar. ' diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

MAHKEMELERİN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ

'Bunlar, mahkemelerin kendi kapasitesinde, yetkisinde görülüyor ve bunlardan geçmişte birkaç tanesinin mahkemesi görüldü ve gereği yapıldı. Burada da ünit ediyorum ki hukuk devleti kuralları içerisinde gereken yapılacaktır. Bize düşen mahkemeye yardımcı olmak, mahkemenin işini kolaylaştırmak, onların önünü açmak.'