Özellikle depresyon, ajitasyon ve anksiyete gibi psikolojik sorunların da birlikte seyrettiği Alzheimer hastalığında yeni ortaya çıkan tedavi yöntemlerinin umut verdiğini paylaşmakta fayda var.

İleri derecede unutkanlık, yönünü kaybetme, uykusuzluk, bilinç dışı hareketler gibi belirtilerle saptanan Alzheimer'in önüne geçilebilmesi adına dünyanın dört bir yanında yapılan çalışmalar umut vermeye başladı. Dünyada kabul gören ve ülkemizde de yeni yeni uygulanmaya başlayan umut verici yöntemlerin Alzheimer'in hafif ve orta seviyedeki hastalarda etkili olduğunu işaret eden uzmanlar, ileri seviyedeki hastalarda da gerilemeye sebebiyet verdiğini vurguluyor.

Alzheimer tanısı konulurken dikkatli olunması gerektiğini kaydeden uzmanlar özellikle bazı durumlarda depresyon ile Alzheimer hastalığının birlikte ortaya çıktığını paylaşıyor. Bu nedenle Alzheimer tanısı konulurken mutlaka hastanın geçmişini sorgulamanın, kafaya alınan darbeleri değerlendirmenin ve protein alımıyla, uyku ile anksiyete ilaçlarının kullanımını takip etmenin büyük önemi bulunuyor.

Düzenli egzersiz, kan basıncı kontrolü, Akdeniz diyeti, balık yağı, D vitamininin ve beyin egzersizlerinin Alzheimer Hastalığını önlemede etkili yöntemler olduğu; ginko biloba, selenyum ve E vitamininin faydası olmadığını belirtiliyor. Önemli beyin egzersizlerinden biri kabul edilen Neurofeedback tedavisi ile beyindeki bağlantıların güçlendiği, yeni hücrelerin devreye girdiği gözlendi.