Uzmanlar bazen kelime bulmakta sıkıntı yaşıyorsanız, konuşulanları anlamakta güçlük çektiğinizi hissediyorsanız, plan yapma kosunuda odaklanamıyor ve gündelik hesaplarınızı takipte zorlanıyorsanız mutlaka nöroloji doktoruna başvurmanız gerektiğini hatırlatıyor. Günümüzde sıklıkla rastlanan ve yaşam süresini azaltan Alzheimer ile karşılaşmadan önce tedbirli davranmanız gerektiğini savunuyor.

En sık görülen hastalıklar arasına adını yazdıran Alzheimer'in erken evrede belirtisinin yakın dönemdeki olayları hatırlama güçlüğü olduğunu paylaşıyor.

Alzheimer hastalığının ilerlediği dönemde konuşma bozukluğu, çevreye uyum ve duygu durum bozukluğu, motivasyon eksikliği ve kendi öz bakımında zorluk şeklinde dile getiren uzmanlar, hastalığın en fazla 65 ile 85 yaş aralığında gözlemlendiğini, ve sayıların her beş yılda bir iki katına ulaştığını açıklıyor.

Uzmanlar bu hastalıkla mücadelede hayal kurmanın, spor yapmanın, hazır yiyeceklerden uzak durmanı, siyah çikolata tüketmenin ve stresten uzak durmanın önemli olduğunu savunuyor.

Öğrenme isteğini ve merakı canlı tutmak amacıyla kitap okumanın, bulmaca çözmenin, hobi edinmenin ve düzenli olarak sosyal aktivitelerde bulunmanın beyin fonksiyonlarını düzenlediğini kaydeden uzmanlar bol bol araştırıp, düşünmenin ve hayal kurmanın Alzheimerle mücadele önemli bir etken olduğunu paylaşıyor.

Ayrıca yapılan çalışmalar; her gün düzenli egzersiz yapmanın beyne iyi geldiğini, beyninizde yeni sinirsel bağlantılar oluşturduğunu, yeni beyin hücrelerinin üretilmesini sağladığını, düşünme becerisini artırdığını ve Alzheimer'ın başlama zamanını geciktirdiğini hatta önlediğini ortaya koyuyor. Ayrıca yapılan egzersizler Alzheimer için risk oluşturan kötü kolesterol ve diyabet gibi hastalıkları da kontrol altına almaya yarıyor. Bu nedenle gün içerisinde mutlaka hareket edin, her gün en az 45 dakika düzenli ve tempolu yürüyüşe çok özen gösterin. Spor yapmadan günü bitirmeyin.