Sanal Gerçeklik Gözlüğünü 'ağrı kesici' olarak kullandığını belirten Vazquez, paylaştığı video ile ameliyatı ayrıtınlarıyla izleyicilere sundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan ameliyat sırasında hastalarına sanal gerçeklik gözlüğü takan doktor Vazquez, ulaşılması oldukça zor olan bir bölgede genel anestezik ilaçların tedariğinde zorlanıldığı için böyle bir yöntem uyguladığını dile getirdi.

Hastalarına ağrısız bir ameliyat deneyimi sunmak için lokal anestezi ile ameliyat yaptığı hastalarına, ameliyat sırasında sanal gerçeklik gözlüğü taktırdığını belirten doktor Vazquez, paylaştığı video ile sosyal medyada en çok paylaşılan videolar arasındaki yerini aldı.

Belgesel içeriğinde tümör ve kistlere yönelik yaptığı ameliyatlar ile bölgede tanınan bir doktor olan Vazquez'in hastalarının ameliyatlar hakkındaki yorumlarına da yer verildi.

Ameliyat geçiren hastalar, uygulanan operasyon süresince herhangi bir ağrı hissetmediklerini ve operasyon süresince gözlük içerisinde gördükleri animasyonların kendilerini rahatlattıklarını söyledi. Great Big Story kanalına ait görüntüler sosyal medyada kısa sürede viral hale geldi.

Doktorun bu yönteminin tıbben doğru olup olmadığı konusunda uzmanlar fikir ayrılığına düşüyor olsada, ameliyat olan hastalar yaptıkları açıklamalarda ameliyattan ve uygulanan yöntemden son derece memnun olduklarını dile getiriyorlar.