Düzce halkı Amerikan Beyaz Kelebeklerinin adeta istilasına uğramış durumda. Vatandaş Amerikan Beyaz Kelebeğine karşı kendi imkanlarıyla ilaçlama yaptı ama yine de kurtulmayı başaramadı.

Düzce halkı Amerikan Beyaz Kelebeğine karşı yetkililerin bir çözüm bulmasını talep ediyor.

Konuyla ilgili Düzce Valisi Zülkif Dağlı, belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri ile bir toplantı yaptı. Toplantıda mücadele ile ilgili nasıl bir yol izleneceği görüşüldü. Toplantıda alınan kararlar daha sonra kamuoyuna bildirilecek.

EVİN DUVARLARINDA GEZİYORLAR

Konuyla ilgili açıklama yapanlardan birisi de Karaca Mahallesi Muhtarı Bahattin Gümüş oldu. Bahattin Gümüş yaptığı açıklama da; 'Evlerin duvarlarına kadar çıkıyorlar. Ağaçlardaki yaprakları yiyorlar. Böyle giderse gelecek yıl Düzce kurak bir şehir olacak. Yetkililerden bu böcekler için çözüm bulmasını ve ilaç yapılmasını istiyoruz. Öyle ki böcekler camilerimizin bahçesindeki ağaçlara ve cami duvarlarını da sardılar. Cami bahçesinde oturan cemaatin üzerine ağaçlardan ve duvarlardan düşüyorlar. Bu suretle böcekler camilerin içine kadar giriyorlar. Cami cemaati de birbirinin sırtından böcekleri temizliyor. Hem namazını kılıyor hem de böceklerle mücadele etmeye çalışıyor' dedi.

BÖCEKLERLE YAŞAMAK ÇOK ZOR

74 yaşındaki Düzceli Mehmet Canpolat isimli bir vatandaş ise açıklamasında 'Her tarafta böcekler var. Geçen sene de vardı ama bu sene arttı. Hatta fındıklara bile saldırıyorlar. Evlerde, evlerin duvarlarında dolu var. Böceklerle yaşamak zor olur ama ne yapalım' şeklinde konuştu.