Ahbap soruşturmasında 5 isim ifadeye çağrıldı

Ahbap Derneğine yönelik soruşturma kapsamında Ece Üner, Fatih Portakal, Feyza Altun, Gökhan Özoğuz ve Öykü Serter ifadeye çağrıldı.

Ahbap Derneği adına toplandığı belirtilen bağışların bazı şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Ece Üner, Fatih Portakal, Feyza Altun, Gökhan Özoğuz ve Öykü Serter’in ifadeye çağrıldığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ederken, söz konusu beş ismin hangi sıfatla ifade vereceğine ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.

İfadeye çağrılmaları, bu kişilerin suçlandığı veya haklarında kesinleşmiş bir yargı kararı bulunduğu anlamına gelmiyor.

Soruşturmada 28 kişi tutuklanmıştı

Soruşturma kapsamında daha önce düzenlenen operasyonda 54 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında Ahbap Derneğinin kurucusu Haluk Levent ile Oğuzhan Uğur’un da bulunduğu 28 kişi tutuklanmıştı.

Derneğin ve bazı şüphelilerin mal varlıklarına da soruşturma kapsamında el konulduğu açıklanmıştı.

MASAK raporları ve hesap hareketleri incelendi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda Ahbap Derneği çalışanlarına ilişkin MASAK raporları ile banka hesap hareketleri incelendi.

Teknik ve fiziki takip çalışmalarında, bazı şüphelilerin mali durumlarıyla uyumsuz olduğu değerlendirilen yüksek tutarlı para hareketlerinin belirlendiği öne sürüldü.

Şüpheliler arasında yüksek miktarda para transferi gerçekleştirildiği, bazı şans oyunları hesaplarına para aktarıldığı ve kısa süre içinde zincirleme tapu devir işlemleri yapıldığı iddiaları da soruşturma dosyasına yansıdı.

Üç ayrı suçlama yöneltiliyor

Soruşturmanın, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlamaları kapsamında yürütüldüğü bildirildi.

Başsavcılığın soruşturması sürerken, ifadeye çağrılan isimlerin beyanlarının alınmasının ardından dosyada yeni işlemler yapılabileceği değerlendiriliyor.

Soruşturma tamamlanmadığı ve kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmadığı için dosyada adı geçen kişiler hukuken suçlu kabul edilemez.

İLGİLİ HABERLER