Atıcılık alanında Türkiye'yi uluslararası platformda başarıyla temsil eden Milli Sporcu Yusuf Dikeç, bugün Şanlıurfa Vakfı'nı ziyaret etti. Ziyaret, vakfın yönetim kurulu başkanı Emekli Korgeneral Mustafa Kemal Alataş tarafından memnuniyetle karşılandı. Alataş, Dikeç’in vakıf bursiyerleriyle bir araya gelme isteğini olumlu bir şekilde karşıladığını belirtti ve bu buluşmanın önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini duyurdu.
Yusuf Dikeç’in Başarıları
Yusuf Dikeç, atıcılık kariyerinde elde ettiği 5 Dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğu ile dikkat çekmektedir. 1 Ocak 1973 tarihinde Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde dünyaya gelen Dikeç, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olan eski bir Jandarma Astsubayıdır. Atıcılık kariyerinde tabanca kategorisinde yarışan Dikeç, serbest havalı tabanca dalında 2008'den 2024'e kadar beş olimpiyatta mücadele etmiştir. En başarılı olduğu olimpiyat ise 2012 Londra Yaz Olimpiyatları’nda 50 m serbest tabanca kategorisinde elde ettiği 13’üncülük derecesidir.
Yaklaşan Olimpiyatlar ve Hedefler
Dikeç, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na hazırlanırken, uluslararası yarışmalarda kazandığı başarılarla dikkat çekmektedir. 2014 ISSF Dünya Şampiyonası'nda tabanca kategorisinde iki kez altın madalya kazanmasının yanı sıra, 2023 ve 2024 yıllarında düzenlenen ISSF Dünya Kupası'nda da aynı başarıyı tekrarlamıştır. Dikeç’in, önümüzdeki olimpiyatlarda ülkemize Olimpiyat Şampiyonluğu getirme hedefi, onu daha da motive eden bir unsur olarak öne çıkıyor.
Mustafa Kemal Alataş, Yusuf Dikeç’in vakfı ziyaretinin kendileri için önemli olduğunu ve bu tür buluşmaların genç sporculara ilham vereceğini düşündüğünü ifade etti. Alataş, Dikeç’e nazik ziyareti için teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi. Bu tür etkileşimlerin, genç sporcuların gelişimine katkı sağlama amacı güttüğünü belirtti.