İstanbul’da Haftanın İlk İş Gününde Trafik Yoğunluğu Yüzde 71’e Ulaştı

İstanbul'da haftanın ilk iş günü, sabah saatlerinde kent genelinde artan trafik yoğunluğu, sürücülerin ilerlemesini zorlaştırdı. Şehirdeki ana arterlerde, özellikle Anadolu ve Avrupa Yakası’nda yoğunluk gözlemlenirken, D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu ile bağlantı yollarında da ciddi sıkışıklık yaşandı.

Trafik Yoğunluğu ve Etkileri

Avrupa Yakası’nda D-100 kara yolu Ankara istikametinde, Beylikdüzü, Avcılar, Yenibosna, Cevizlibağ, Haliç Köprüsü ve Mecidiyeköy gibi noktalar, sürücülerin en çok zorlandığı bölgeler arasında yer aldı. TEM Otoyolu'nun Ankara yönünde de yoğun trafik, Esenyurt ve Gaziosmanpaşa'dan başlarken, Edirne istikametinde akıcı bir seyir gözlemlendi. Ancak, TEM Otoyolu'nun Halkalı-Bahçeşehir yönünde meydana gelen bir kaza, trafiğin durma noktasına gelmesine sebep oldu. Kazaya karışan araçların kaldırılmasıyla birlikte, bölgedeki yoğunluk devam etti.

Geçişlerin Zorluğu ve Sıkışıklık Noktaları

Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişlerde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Uzunçayır, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise Kozyatağı'na kadar uzanan bir araç yoğunluğu gözlemlendi. D-100 kara yolunun Ankara istikametinde Göztepe, Bostancı, Maltepe, Kartal ve Pendik çevresinde trafik yer yer yoğun seyretti. Ayrıca, Edirne istikametinde Pendik'ten başlayan araç trafiği, Maltepe, Bostancı, Kozyatağı, Göztepe, Uzunçayır ve Avrasya Tüneli'ne kadar devam etti. TEM Otoyolu’nda ise Sultanbeyli'den Çamlıca gişelerine ve Altunizade'ye kadar olan güzergâhta sıkışıklık etkili oldu.

Toplu Taşıma Kullanımındaki Artış

Sabah saatlerinden itibaren, toplu taşıma araçlarını tercih eden yolcular, metro, metrobüs ve otobüs duraklarında yoğunluk oluşturdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabah saatlerinde kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 71 olarak ölçüldü. Avrupa Yakası’ndaki trafik yoğunluğu yüzde 65’e, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 80’e kadar yükseldi. Bu durum, şehirdeki ulaşım akışını önemli ölçüde etkiledi ve sürücüler ile yolcular için zorluklar yarattı.

İLGİLİ HABERLER