Maaşlara 'Dengeleme' Formülü Geliyor: Yüz Binlerce Çalışanı Kapsıyor

2026 yılına yaklaşırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis, jandarma ve sahil güvenlik personelinin maaşlarına yönelik 'dengeleme' formülünün gündemde olduğunu duyurdu. Bu düzenleme, aynı görevde bulunan personel arasındaki maaş eşitsizliklerini gidermeyi hedefliyor ve detayları merakla bekleniyor.

İç Güvenlik Personelinin Maaş Eşitsizliği Giderilecek

Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından, iç güvenlik alanında görev yapan personelin maaşlarındaki eşitsizliklerin ortadan kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. “İç güvenlik hizmeti yürüten, aynı görevde bulunan arkadaşlarımızın ücretlerinde dengelemeyle ilgili bir çalışma yapıyoruz” diyen Yerlikaya, bu düzenlemenin, kurumlar arası maaş farklarını azaltmayı ve görev tanımı aynı olan personel arasında ücret adaletini sağlamayı amaçladığını belirtti.

Son Dönemde Maaş ve Özlük Hakları Gündemde

Polis, jandarma ve sahil güvenlik personelinin özlük hakları ve maaşları, son yıllarda sıkça tartışılan konular arasında yer aldı. İçişleri Bakanı'nın yeni düzenlemesi, bu konudaki endişeleri gidermeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak, düzenlemenin detaylarının henüz netleşmediği ve yakın zamanda Meclis'e sunulmasının beklendiği ifade ediliyor.

Yeni Sistem ve Atama Düzenlemeleri

Yerlikaya, polislerle ilgili daha önce yapılan ve yapılacak çalışmalara da değinerek, 2025 yılı Mart ayında hayata geçirilen 'Görev Puanı' sisteminin, atamaların daha hakkaniyetli, şeffaf ve ihtiyaca uygun hale gelmesini sağladığını belirtti. Ayrıca, eş durumu ve mazeret atamalarının yılda iki kez yapılmasının ardından, artık her ay bir mazeret ataması yapılmaya başlandığını vurguladı. 2026 genel atama döneminde ise "zorunlu ikinci şark tebligatı" gönderilmeyeceğinin altını çizdi.

Emniyet Teşkilat Kanunu Üzerinde Çalışmalar Sürüyor

İçişleri Bakanı, Emniyet Teşkilat Kanunu ile ilgili de çalışmaların yapıldığını, teşkilatın beklediği yeni kanun için hazırlıkların sürdüğünü ifade etti. Bunun yanı sıra, standart kadro çalışmalarının tamamlandığını belirten Yerlikaya, bu çalışmanın personelin dağılımının her ilde dengeli ve verimli bir şekilde istihdam edilmesine yönelik olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER