Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destekleme ödemelerinin bugün gerçekleştireceğini duyurdu. Toplamda 2 milyar 5 milyon 185 bin 682 lira tutarındaki bu ödemeler, çiftçilerin hesaplarına aktarılacak. Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada, çiftçilerin alın teriyle büyüyen üretiminin desteklendiğini ve üreticilerin yanında olmaya devam ettiklerini ifade etti.
Destekleme Ödemeleri Detayları
Yumaklı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarımsal destek ödemelerinin dağılımı ile ilgili detaylar yer aldı. Ödemeler, çiğ süt üreticilerine 1 milyar 354 milyon 352 bin lira, kırsal kalkınma yatırımları için 412 milyon 529 bin 744 lira, hayvan gen kaynakları desteği için 215 milyon 545 bin 750 lira olarak belirlenirken, sertifikalı tohum kullanımı için 6 milyon 128 bin 149 lira, bireysel sulama hibesi için 5 milyon 947 bin 503 lira, lisanslı depolarda ürün depolama kirası için 4 milyon 217 bin 628 lira, zirai don için 3 milyon 571 bin 475 lira, zeytinyağı üretimi için 2 milyon 152 bin 943 lira ve AR-GE çalışmaları için ise 740 bin 490 lira destekleme ödemesi yapılacağı bildirildi.
Çiftçilerin Beklentileri
Bu ödemelerin, çiftçilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine önemli katkı sağlayacağı öngörülüyor. Tarımsal destekler, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan üreticilerin sürdürülebilir tarım uygulamalarına yönelmesine ve verimliliğin artırılmasına yardımcı oluyor. Çiftçilerin bu desteklerden alacakları ödemeler, tarım sektöründeki istikrarın korunmasında da kritik bir rol oynuyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, bu tür destek ödemeleriyle birlikte, tarımsal üretimin artırılması ve kırsal kalkınmanın teşvik edilmesi amacıyla çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulan destek programları, sektörün gelişimine yönelik önemli adımlar arasında yer alıyor.
Son olarak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, destekleme ödemelerinin çiftçilere hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek, tarımsal üretimin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı. Bugün gerçekleştirilecek ödemelerin ardından çiftçilerin ekonomik durumlarında olumlu bir gelişme yaşanması bekleniyor.