Dünya Kupası finalinde bir ilk: Madonna, Shakira, BTS ve Justin Bieber devre arasında sahne alacak

2026 FIFA Dünya Kupası, futbol tarihine geçecek bir organizasyonla sona erecek. İspanya ile Arjantin arasında oynanacak final karşılaşmasının devre arasında ilk kez özel bir müzik gösterisi düzenlenecek. Madonna, Shakira, BTS ve Justin Bieber’ın başrolde olacağı 11 dakikalık gösterinin sanat yönetmenliğini Coldplay grubundan Chris Martin üstlenecek.

FIFA Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir final karşılaşmasının devre arasında özel bir müzik gösterisi gerçekleştirilecek.

ABD, Kanada ve Meksika’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2026 FIFA Dünya Kupası’nın finalinde İspanya ile son şampiyon Arjantin karşı karşıya gelecek. New York New Jersey Stadı’nda 19 Temmuz Pazar günü oynanacak mücadele, Türkiye saatiyle 22.00’de başlayacak.

Finalin ilk yarısının ardından gerçekleştirilecek tarihi devre arası gösterisinde Madonna, Shakira, BTS ve Justin Bieber sahne alacak. FIFA tarafından açıklanan programa göre gösteri yaklaşık 11 dakika sürecek.

Justin Bieber da kadroya katıldı

Devre arası gösterisinin ilk açıklanan isimleri Madonna, Shakira ve Güney Koreli müzik grubu BTS olmuştu.

FIFA’nın yaptığı son duyuruyla Justin Bieber da gösterinin ana sanatçıları arasına katıldı. Böylece farklı kuşaklardan ve müzik türlerinden dört büyük isim, Dünya Kupası finalinin devre arasında aynı sahneyi paylaşacak.

Gösteride ayrıca Burna Boy, Venezuela doğumlu orkestra şefi Gustavo Dudamel ve Coldplay’in de yer alacağı PS22 çocuk korosunun performans sunması planlanıyor.

Gösterinin sanat yönetmenliğini Chris Martin üstlenecek

Dünya Kupası finalindeki tarihi gösterinin sanatsal yönetimi, Coldplay grubunun solisti Chris Martin tarafından gerçekleştirilecek.

Organizasyon, uluslararası yardım kuruluşu Global Citizen tarafından hazırlanacak. İlk duyuruda yapım ortakları arasında Live Nation ile canlı etkinlik prodüksiyon şirketi Done+Dusted’ın da bulunduğu açıklanmıştı.

FIFA, gösteriyi yalnızca müzik ve eğlence organizasyonu olarak konumlandırmıyor. Programın futbol, müzik ve sosyal sorumluluk çalışmalarını bir araya getirmesi hedefleniyor.

Dünya Kupası finalinde ilk kez düzenlenecek

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Mart 2025’te yaptığı açıklamada Dünya Kupası finalinde ilk kez bir devre arası gösterisi düzenleneceğini duyurmuştu.

Infantino, New Jersey’de oynanacak finalde gerçekleştirilecek organizasyonu Dünya Kupası açısından “tarihi bir an” olarak nitelendirmişti.

Daha önce Dünya Kupalarının açılış ve kapanış törenlerinde çok sayıda uluslararası sanatçı sahneye çıkmıştı. Ancak final karşılaşmasının iki devresi arasına yerleştirilen bağımsız bir müzik gösterisi, turnuva tarihinde ilk kez gerçekleştirilecek.

Yeni uygulama, Amerikan futbolunun en önemli organizasyonu Super Bowl ile özdeşleşen büyük devre arası gösterilerini akıllara getiriyor. FIFA’nın bu adımıyla Dünya Kupası finali, yalnızca bir futbol karşılaşması değil, küresel ölçekte yayınlanan spor ve eğlence etkinliği olarak da konumlandırılıyor.

Eğitim fonuna destek sağlayacak

Devre arası gösterisi, FIFA ile Global Citizen tarafından oluşturulan eğitim fonuna da destek sağlayacak.

FIFA Global Citizen Eğitim Fonu, çocukların kaliteli eğitime ve futbol olanaklarına erişimini genişletmek amacıyla 100 milyon dolar toplamayı hedefliyor. FIFA’nın son açıklamasına göre fon kapsamında 50 milyon doların üzerinde kaynak toplandı. Dünya Kupası için satılan her biletten 1 dolar da sosyal projeleri desteklemek amacıyla fona aktarılıyor.

Bu nedenle finaldeki gösterinin ana temalarından birini birlik, eğitim ve çocuklara yönelik fırsat eşitliği oluşturacak.

Shakira yeniden Dünya Kupası sahnesinde

Gösterinin en dikkat çeken isimlerinden Shakira, Dünya Kupası organizasyonlarına yabancı değil.

Kolombiyalı sanatçı, daha önce farklı Dünya Kupalarında sahne almış ve 2010 Güney Afrika Dünya Kupası’nın resmi şarkısı “Waka Waka” ile turnuva tarihinin en çok hatırlanan müziklerinden birine imza atmıştı.

Shakira, 2026 turnuvasının açılış programında da sahne almıştı. Sanatçı, finaldeki devre arası gösterisiyle turnuvanın hem açılışında hem de kapanış gününde izleyici karşısına çıkacak. FIFA’nın final bilgilendirmesinde Shakira’nın açılış törenindeki performansına da yer verildi.

Kapanış töreni devre arası gösterisinden önce yapılacak

Dünya Kupası finalindeki devre arası gösterisiyle kapanış töreni birbirinden ayrı iki organizasyon olacak.

Final karşılaşmasından önce düzenlenecek kapanış töreninde Laura Pausini, Nicole Scherzinger, Robbie Williams ve sosyal medya içerik üreticisi IShowSpeed sahne alacak. Programda Tom Cruise’un da özel bir gösteriyle yer alması planlanıyor.

ABD’li sanatçı Jennifer Hudson ise final öncesinde Amerika Birleşik Devletleri’nin milli marşını seslendirecek. Kapanış töreni New York saatiyle 13.30’da, karşılaşmanın başlamasından yaklaşık 90 dakika önce düzenlenecek.

Finalin başlamasının ardından ilk 45 dakikanın sonunda Madonna, Shakira, BTS ve Justin Bieber’ın yer aldığı devre arası gösterisine geçilecek.

Devre arası gösterisi nasıl yayımlanacak?

FIFA, tarihi gösterinin Dünya Kupası’nın resmi yayıncıları aracılığıyla canlı yayımlanacağını açıkladı. Böylece karşılaşmayı televizyondan veya resmi dijital yayın hizmetlerinden takip eden futbolseverler, devre arasındaki performansları da canlı izleyebilecek.

Gösterinin yaklaşık 11 dakikaya sığdırılması, sahne kurulumu, sanatçı geçişleri, ses sistemi ve televizyon yayınının son derece hassas biçimde planlanmasını gerektiriyor.

Milyarlarca izleyiciye ulaşması beklenen yayında futbol sahasının kısa süre içerisinde bir konser alanına dönüştürülmesi ve ikinci yaradan önce yeniden karşılaşmaya hazır hâle getirilmesi, organizasyonun teknik açıdan en dikkat çekici bölümlerinden biri olacak.

Finalde İspanya ile Arjantin karşılaşacak

2026 FIFA Dünya Kupası finalinde Avrupa şampiyonu İspanya ile son dünya şampiyonu Arjantin mücadele edecek.

İspanya yarı finalde Fransa’yı 2-0 mağlup ederek finale yükseldi. Arjantin ise İngiltere karşısında geriye düşmesine rağmen son bölümde bulduğu gollerle mücadeleyi 2-1 kazandı.

İspanya ile Arjantin arasındaki final, 19 Temmuz Pazar günü New York New Jersey Stadı’nda Türkiye saatiyle 22.00’de başlayacak.

İLGİLİ HABERLER