Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın Kayseri'de bir lüks oto galeride gerçekleştirdiği kahvaltıya ait görüntüler, sosyal medyada büyük bir tartışma konusu haline geldi. Görüntülerde, Arı'nın lüks otomobiliyle galeriye girişi ve ardından oturduğu zengin kahvaltı sofrası dikkat çekti. Bu durum, sosyal medya kullanıcıları tarafından "Vatandaş kuru ekmekle öğün atlatırken bu neyin gösterişi?" şeklinde eleştirildi.
Kahvaltı Sofrasındaki Ürünler
Rasim Arı'nın kahvaltı masasında yer alan ürünler, dikkat çekici bir şekilde abartılı miktarlarda sunuldu. Tabaklarda kilolarca pastırma, çeşitli et ürünleri, farklı türde peynirler ve şarküteri ürünleri yer aldı. Son dönemde artan gıda fiyatları göz önüne alındığında, bu tür lüks bir kahvaltının birçok vatandaş için ulaşılmaz olduğu gözlemleniyor. Sosyal medya kullanıcıları, bu durumun toplumsal adaletsizliği yansıttığını savunarak eleştirilerde bulundu.
Rasim Arı'nın Kariyeri ve Geçmişi
1975 yılında Nevşehir'de dünyaya gelen Rasim Arı, evli ve iki çocuk babasıdır. Eğitim hayatına Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde devam eden Arı, yüksek lisansını Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı. 2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanı olarak bürokrasi kariyerine adım atan Arı, sırasıyla çeşitli bakanlıkların danışmanlık görevlerini üstlendi. 2011'de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda müşavirlik ve 2015'te Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.
2018 yılında Belediye Başkanlığı seçimlerinde adaylık için mevcut görevlerinden ayrılan Arı, 2019-2021 yılları arasında Nevşehir Belediyesi Başkanlığı görevini yürüttü. Bu süre zarfında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Saymanlığı görevini de üstlendi. 29 Mart 2023 tarihinde İYİ Parti'ye katılarak rozetini Genel Başkan Meral Akşener'den aldı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Arı, 5 Haziran 2024'te Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyesi olarak göreve başladı. Ayrıca Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Üyesi olarak da görev yapmaktadır.
Rasim Arı'nın lüks kahvaltı görüntüleri üzerine henüz bir açıklama yapmaması, kamuoyundaki tartışmaları daha da derinleştiriyor. Arı'nın bu tür davranışları, halkın gözünde nasıl bir etki yaratacak, önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.