CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Türkiye'nin uluslararası arenada pek çok kritik sorunun merkezinde yer aldığını ifade ederek, demokratik değerlerin korunması adına ülke içinde büyük bir mücadelenin gerekliliğine dikkat çekti. Bu bağlamda, Türkiye'de demokrasi, insan hakları ve seçme-seçilme hakkının tehdit altında olduğunu vurguladı.
Demokrasi ve İnsan Hakları Üzerine Vurgu
Özgür Özel, konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanma sürecine de değindi. İmamoğlu'nun yargı süreciyle birlikte, yolsuzluk soruşturmaları çerçevesinde tutuklanan diğer belediye başkanlarının CHP'nin kurumsal kimliğine yönelik bir saldırının parçası olduğunu öne sürdü. Bu durumun, partiye ve onun temsil ettiği değerlere ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.
Türkiye'de Sol Parti ve Sosyal Demokrasi Yükselişi
CHP lideri, Türkiye'de son yerel seçimlerdeki sonuçları değerlendirerek, Avrupa ve dünya genelinde yükselen aşırı sağa karşı, Türkiye'de sosyal demokrasi ve sol partilerin güç kazandığını iddia etti. Özel, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana ilk kez yerel seçimlerde ikinci parti konumuna düştüğünü belirterek, "Türkiye'de yapılacak olan seçimler, bir referandum niteliği taşıyacak. Yerel seçimlerde belediyelerin yüzde 65'ini kazanarak önemli bir başarı elde ettik. Şu anda CHP'nin oy oranı yüzde 41" şeklinde konuştu.
Özgür Özel'in bu açıklamaları, CHP'nin gelecekteki seçim stratejileri ve Türkiye'nin siyasi atmosferi üzerindeki etkileri açısından dikkat çekici bir boyut taşıyor. Parti, önümüzdeki dönemde bu başarıyı sürdürmek ve daha geniş bir toplumsal destek sağlamak için çeşitli adımlar atmayı hedefliyor.