Nihat Kahveci'den Galatasaray'a Sert Eleştiriler

Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan ve 0-0 sonuçlanan karşılaşmanın ardından ünlü yorumcu Nihat Kahveci, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Kahveci, her iki takımın da gol yollarında etkisiz kaldığını belirterek, Galatasaray’ın hücum hattındaki Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Sane gibi oyuncuların performanslarına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Maçın Performansı ve Duran Top Stratejileri

Nihat Kahveci, karşılaşmanın temposuz geçtiğini ifade ederek, “Maç öncesinde ‘Golsüz biterse bu maç bana sürpriz olur’ dedim. Maçtan sonra yine aynı şeyi söylüyorum,” dedi. Kahveci, iki takımın da sahada futbol adına etkili bir performans sergileyemediğinin altını çizerken, “Onuachu, Zubkov, Augusto gibi oyuncular var. Diğer tarafta Osimhen, Barış Alper, Yunus, Sane ve sonradan giren Icardi de bulunuyor fakat sahada futbol yoktu,” şeklinde konuştu. İki takımın da duraklamalarda etkili olmaya çalıştığını belirten Kahveci, karşılaşmada bolca duran top izlediklerini kaydetti. Bu durumun, önümüzdeki önemli derbilerin sonuçlarını nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

Gol Atamayan Süper Lig Devleri

Kahveci, Süper Lig'deki büyük takımların son dönem performansını eleştirerek, “Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi takımlar milyon eurolar harcıyor, fakat topu ağlarla buluşturamıyorlar,” ifadelerini kullandı. Özellikle Trabzonspor’un deplasmanda 1 puan almasının önemli olduğunu vurgulayan Kahveci, Galatasaray'ın hücum planlarının tamamen kilitlendiğini belirtti. Bu durum, takımın ilerleyen haftalarda karşılaşacağı zorlukları da gözler önüne seriyor.

Barış Alper, Yunus ve Sane Üzerine Eleştiriler

Kahveci, Galatasaray’ın hücum hattındaki oyunculara yönelik eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi: “Barış Alper’den beklersin sıfıra inmesini ama hep zayıf ayağının tarafına aldı topu. Kestikleri ya korner oldu ya da auta gitti. Sane tarafı zaten neredeyse hiç kullanılmadı. Galatasaray nasıl pozisyon üretsin?” Yunus Akgün’e yönelik eleştirilerini de sürdüren Kahveci, “Yunus bugün oynadı mı, oynamadı mı anlamadım. Belki de son dönemin en kötü performansını sergiledi. İkinci yarıda çok top kaybı yaptı,” diyerek oyuncunun performansından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Kahveci, Osimhen’in de topla buluşturulamadığını, bu durumun Galatasaray’ın üretkenliğini düşürdüğünü vurguladı.

Trabzonspor’un Geleceği Üzerine Umut Verici Görüntü

Kahveci, Galatasaray deplasmanında alınan 1 puanın Trabzonspor için moral kaynağı olduğunu belirterek, “Öyle ya da böyle iç sahada yenilmeyen Galatasaray’dan puan almak kolay değil. 52 bin kişinin önünde oynamak büyük tecrübe ister. Trabzonspor bugün gelecek adına umut veren bir görüntü çizdi,” şeklinde konuştu. Trabzonspor’un maç boyunca tempoyu doğru ayarladığını ve Galatasaray’a net pozisyon vermediğini belirten Kahveci, karşılaşmanın genelinde gözlemlenen taktiksel disiplinin önemine vurgu yaptı.

İLGİLİ HABERLER