29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kutlamaların ilk adresi her yıl olduğu gibi Anıtkabir oldu. Devlet erkanının Atatürk'ün huzuruna çıkışının ardından vatandaşlar da Ata'ya minnetlerini sundu. Anıtkabir merdivenlerini çıkan yaşlı bir çift, çevredeki vatandaşların ilgi odağı olurken, görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Törenin ardından Anıtkabir'i ziyaret etmek isteyen yaşlı bir çiftin görüntüsü kameralara takıldı. Merdivenleri güçlükle çıktığı görülen karı-koca görenleri duygulandırdı.

Moskova'da Artan Can Kaybı, Terör Saldırısı Faciası Moskova'da Artan Can Kaybı, Terör Saldırısı Faciası

DEVLETİN ZİRVESİ ANITKARİR'DE BULUŞTU

Devletin zirvesi bu 29 Ekim'de de Anıtkabir'de buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki hükümet üyeleri Anırkabir'e gelerek Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulundu. Anırkabir Özel Defteri'ne şu noktları düşen Erdoğan, "Bugün Cumhuriyetimizin 95'inci yıl dönümünü, dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul'daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun" yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

erdogan

Erdoğan Anıtkabir özel defterine ise şunları yazdı:

Aziz Atatürk; Cumhuriyetimizin ilanının 95'inci yıl dönümünde Türk milletini temsilen büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurundayız.

Bu vesileyle siz ve silah arkadaşlarınız başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Bugün Cumhuriyetimizin 95'inci yıl dönümünü, dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul'daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz.

Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun.