Annelerin emzirme konusunda dikkat etmesi gereken notların bulunduğunun altını çizen uzmanlar, bu konuda annelerin bilgi sahibi olması gerektiğini dile getiriyor.

Çok özel bir besin kaynağı olan anne sütünün bebek beslemesinin olmazsa olmazı olduğunun altını çizen uzmanlar, anne sütü ile beslenen bebeklerin D vitamini dışında su dahil hiçbir ek gıdaya gereksinimi olmadığını dile getiriyor.

Anne sütünün içinde demir, çinko gibi minerallerin bulunduğunu ve inek sütüne oranla bunun anne sütünde daha fazla bulunduğunu paylaşan uzmanlar, bebeklerin katı gıdalara ilk altı aydan sonra başlayabileceğini işaret ediyor. Yağ asitleri bakımından da bolca zengin olan anne sütünün, sindirimi kolaylaştırdığını, herhangi bir hastalık riski taşımadığını da açıklayan uzmanlar, bebeklerin ilk altı aylık döneminde sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için anne sütünün şart olduğunu paylaşıyor.

Anne sütü ile düzenli bir şekilde beslenen bebekleri ishal ve diğer mikroplu hastalıklardan korunduğunu ve ilerleyen dönemde de daha az hastalandığını işaret eden uzmanlar, yeni doğan bebeklerin hayatlarının ilk günlerinde, annelerin farklı içerikte süt ürettiğini, zamanla üretilen sütün yapısının bebeğin ihtiyacına göre farklılaştığını kaydediyor.

İlk dönemde oluşan sütün, diğer zamanlara oranla daha besleyici ve hastalıklara karşı bebekleri korumaya yönelik olduğunu kaydeden uzmanlar, sütün ikinci haftadan itibaren protein değerinin azalırken laktoz, yağ ve kalori içeriğinin arttığını paylaşıyor.