Teknolojinin gelişmesiyle birlikte cep telefonları hayatımızın vazgeçilmezleri arasındaki yerini aldı. Cep telefonları ile sadece mesajlaşmak ve konuşmak değil, bir çok şeyi yapabilir hale geldik.

Cep telefonlarımız ile sosyal medya hesaplarımızı kontrol edebiliyoruz. Cep telefonlarımıza Navigasyon yükleyip, bilmediğimiz adreslere giderken, cep telefonumuzu navigasyon olarak kullanabiliyoruz.

Cep telefonlarımızla fotoğraf ve video çekimleri yapabiliyoruz. Oyun oynayabiliriz. Yani artık cep telefonlarımız neredeyse bir tablet ve bilgisayar görevi görebiliyor.

Konteyner Evler, Yenilikçi Tasarım Konteyner Evler, Yenilikçi Tasarım

Ancak bazı zamanlarda kesinlikle cep telefonu kullanmamamız gerekiyor. Cep telefonu kullanmamamız gereken ilk yerlerden biri de araba kullanırken olmalı…

Siz siz olun araba kullanırken aynı zamanda cep telefonu ile oynamayın.

Araç kullanırken cep telefonu kullanan sürücüler üzerinde yapılan bilimsel çalışmalara göre; sürücülerin yol şartlarına ve yol takip çizgilerine daha az dikkat ettiği belirlendi. Ayrıca sürücülerin anlık karar vermeleri de zayıflıyor. Seyir halindeyken cep telefonu kullanan kişilerin dakikadaki kalp atış hızı normale göre daha da artıyor. Bu durumda göz hareketlerinde azalma ve yavaşlamaya neden oluyor.

2016 yılı Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri raporuna bakıldığında, Türkiye'de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldiği ve bunlarında kazaya neden olan kusurlar içinde sürücü kusurlarının yüzde 89,6 ile ilk sırada olduğu göze çarpmaktadır. Rapor içerisinde oranları tam olarak bildirilmemekle birlikte, konu ile ilgili uzmanlar tarafından cep telefonu kullanımına bağlı nedenlerin de sürücü kusurları içerisinde ilk sırada yer aldığı tahmin edilmektedir.