Milli Takım'ın Makedonya maçına gittiği uçakta gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran Arda Turan, Fatih Terim'in talimatı ile Makedonya maçı kadrosundan çıkarılmıştı. Türk vatandaşlarından, gazetecilerden ve takım arkadaşlarından da çok tepki alan Arda Turan yaptığı açıklama ile Türkiye Milli takımını bıraktığını duyurmuştu.

Arda Turan'ın Milli takımı bırakmasından kısa bir süre sonra Fatih Terim'de Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörlüğünden ayrılmıştı. Fatih Terim bir lokantada yaşadığı kavga görüntüleri nedeniyle çok tepki almıştı. Gündemi oldukça meşgul eden o kavga görüntülerine sessiz kalmayan Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonunun İstanbul / Leventteki tesislerinde bir araya gelmişti.

Görüşmeden kısa bir süre sonra Fatih Terim yaptığı açıklama ile Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörlüğü görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Fatih Terim'in Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörlüğü görevinden ayrılmasının ardından Türkiye Milli Takımı'nın başına tecrübeli Teknik Direktör Mircea Lucescu getirilmişti.

Mircea Lucescu Türkiye Milli Takımının başına geçtiği günden beri Arda Turan'ı tekrardan Türkiye Milli Takımı kadrosuna katmaya çalışıyordu. Uzun uğraşlar sonunda amacına ulaşan Mircea Lucescu, Arda Turan'ı tekrardan Türkiye Milli Takımı kadrosuna dahil olması için ikna etti.

A Milli Takımımızın 2018 Dünya Kupası Elemelerinde karşılaşacağı Ukrayna ve Hırvatistan maçlarının kadroları açıklandı. Açıklanan kadrolarda tecrübeli oyuncu Arda Turan'ın da olması dikkatlerden kaçmadı.

Arda Turan'ın yanı sıra Emre Belezoğlu'nun da kadroda olması dikkat çekerken, Beşiktaş'ın başarılı orta saha oyuncusu Oğuzhan Özyakup'un kadro dışı kalması kafalarda soru işaretleri oluşturdu.