Fransa'nın Ukrayna'ya Asker Gönderme Planları Fransa'nın Ukrayna'ya Asker Gönderme Planları

Arda Turan'ın Sivasspor maçındaki hakeme yönelik hareketi nedeniyle aldığı 16 maç men cezası İspanyol basınında da geniş yankı buldu. İspanya'nın önemli gazetelerinden Marca, Arda için "Arda Turan'a örnek ceza: 16 maç men" başlığını atarken, Arda'nın hakemin kendisi aleyhine verdiği kararın ardından kontrolden çıktığını yazdı.

Arda'nın aldığı 16 maçlık cezası "tarihi" olarak değerlendiren gazete Barcelona'nın yaz transfer döneminde Arda'yı elden çıkartmak istediğini hatırlatarak, "Barcelona'nın yaz transfer sezonunda Arda Turan'ı yollaması imkansız olmasa bile oldukça zor gözüküyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

ARDA AFFEDİLMEDİ

AS gazetesinde ise, Arda Turan'ın sportmenlikten uzak eylemi nedeniyle 16 maç men ve 39 bin lira para cezası aldığı vurgulanarak, "Oyunun 95. dakikasında, Türk oyuncu beklediği faulü vermediği için hakemi protesto etti ve sonunda onu itti. Disiplin Komitesi bunu affetmedi." ifadelerine yer verildi.

Mundo Deportivo gazetesi, Arda Turan'a verilen cezayı sert ve tarihi bir ceza olarak niteledi. Haberde, Arda Turan'ın daha önce milli takım kampında bir gazeteciye saldırıda bulunduğu da hatırlatıldı.

El Pais de Barcelona'nın Medipol Başakşehir'e kiraladığı Arda Turan'ın 2015 yılında Atletico Madrid'de oynadığı sırada hakeme krampon fırlatmasına rağmen ceza almadığını anımsattı.