Uzmanlar aşırı kuru burnun sizi rahatsız edebileceğini belirtirken, bu durumun canınızı da yakabileceğini ifade ediyor. Burnunuzun kuruduktan sonra burun pasajlarınızın içinde nem kalmayacağını vurgulayan uzmanlar, bunun nedenleri arasında çevresel koşullar, bazı ilaçlar ve tıbbi bir durumun olabileceği üzerinde duruyor.

Kuru burnunuzu evde hazırladığınız ilaçlarla nemlendirebileceğiniz gibi kuruluk devam ederse veya acı çekerseniz mutlaka doktora başvurmanızı tavsiye ediyoruz.

Aşırı kuru burun rahatsızlığının belirtileri, nedenleri ve tedavi yöntemleri konusunda uzmanlar bizlere çok özel açıklamalarda bulundu.

Aşırı kuru burun durumunun belirtileri bulunduğunu kaydeden uzmanlar, havanın vücuda girmeden önce temizlenmesi işlevinin burun tarafından gerçekleştirildiğini ifade ediyor. Burun geçidindeki cilt, ağrıyan çatlaklardan dolayı çatlayabilir. Burun içinde ve dışında deride ve mukusta kabarma meydana gelebileceğini savunan uzmanlar, bu kabuklanma belirtilerinizi daha da kötüleştirebilen bakteriyel enfeksiyonlara yol açabileceğini kaydediyorç

Kuru buruna, antihistaminik ilaçların yol açabileceğini işaret eden uzmanlar, akan burun için etkili olsa da antihistaminik spreyler ve ilaçlar sıklıkla atropin içerirler ve atropin burun kanalını kurutabildiğini dile getiriyor. Sıcaklık ve nem eksikliği gibi çevresel faktörler burun kuruluğuna katkıda bulunabilir.

Aşırı kuru burun kanallarını tedavi etmek için, normalden daha fazla sıvı tüketmelisiniz. Burunu iyi nemlendirmek önemlidir. Buruna bir şeyler uygulamak yerine burun dokularını daha fazla sıvı almak suretiyle yeniden sulandırmak daha önemli. Burun spreyleri ve bir nemlendirici veya buhar makinesi çalıştırmak burun kanallarını nemlendirmeye yardımcı olabilir Düzenli olarak bir antihistaminik kullanıyorsanız, doktorunuza bu ilacı bırakıp bırakmayacağınız konusunda danışın.